Hirdetés
Bespájzolva

Császárzsemle házilag

Hozzávalók

6
darabhoz
+
210 ml víz
4 g szárított élesztő
1 tk cukor
400 g liszt
1 tk só
1 db tojás
1 ek olaj

A kenéshez és szóráshoz

1 db tojásfehérje
1 - 2 ek napraforgómag, szezámmag, egész mákszem stb.
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Császárzsemle házilag

Simán lehet otthon is remek császárzsemlét készíteni, csak némi kézügyesség kell hozzá, de nyugi, tényleg csak picike! Kívül ropogós, belül puha zsemléket fogtok kapni, amiket simán lefagyaszthattok, és bármikor, ha kell, lesz házi zsemlétek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
108
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz
+
210 ml víz
4 g szárított élesztő
1 tk cukor
400 g liszt
1 tk só
1 db tojás
1 ek olaj

A kenéshez és szóráshoz

1 db tojásfehérje
1 - 2 ek napraforgómag, szezámmag, egész mákszem stb.
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


40-50 ml-nyi langyos vízben elkeverjük az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és hagyjuk pihenni. A lisztet, a sót és a tojást egy nagy tálba rakjuk, ráöntjük a maradék vizet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztős vizet is, és szép simára dagasztjuk a tésztát. Cipót formázunk belőle, lekenjük olajjal, és letakarva, meleg helyen 50-60 percig kelesztjük.

Ha megkelt, 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből kb. 30 cm hosszú rudakat sodrunk, amiknek az egyik végére rakunk egy hurkot, a másik, hosszú végét pedig 2-3x áthúzzuk ezen a hurkon. A két véget összecsípjük az érintkezésnél, és sütőpapíros tepsire rakjuk mind a 6 zsemlét. Hagyjuk 20 percet kelni, majd lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk a magokkal, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc).

Ha tetszett a császárzsemle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások