Hirdetés
Green Kitchen

Gubakifli

Hozzávalók

8
darabhoz
+
20 g friss élesztő
220 ml tej
2 ek cukor
500 g liszt
1 mk só
1 db tojás
50 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Gubakifli

Alapvetően a mákos guba megúszós verzióját készíti szerintem a lakosság nagy százaléka (köztük az esetek többségében én is). Pedig sokkal, de sokkal finomabb eredményt érhetünk el, ha házilag készült, jó vajas gubarúdból készítjük el a mákos gubánkat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

8
darabhoz
+
20 g friss élesztő
220 ml tej
2 ek cukor
500 g liszt
1 mk só
1 db tojás
50 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A házi gubakifli elkészítéséhez először is az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot, majd 5 percre félrerakjuk pihenni.

A liszthez adjuk a sót és a tojást, majd beleöntjük a felfutott élesztős tejet is, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már nagyjából összeállt, hozzáadjuk a vajat is, és simára dagasztjuk a tésztát.

Letakarva, meleg helyen 40-50 percig kelesztjük, majd 8 részre osztjuk, és 2 cm vastag, hosszú rudakat sodrunk belőle, amekkora hosszában belefér a tepsibe. Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, egymástól 2 ujjnyi távolságra, hagyjuk 20 percet kelni, majd 175 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

gubakifli
Gubakifli

Ha tetszett a gubakifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Klasszikus mákos guba

Rongyos kifli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások