Hozzávalók
- 20 g friss élesztő
- 220 ml tej
- 2 ek cukor
- 500 g liszt
- 1 mk só
- 1 db tojás
- 50 g vaj
Hozzávalók
- 20 g friss élesztő
- 220 ml tej
- 2 ek cukor
- 500 g liszt
- 1 mk só
- 1 db tojás
- 50 g vaj
A házi gubakifli elkészítéséhez először is az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot, majd 5 percre félrerakjuk pihenni.
A liszthez adjuk a sót és a tojást, majd beleöntjük a felfutott élesztős tejet is, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már nagyjából összeállt, hozzáadjuk a vajat is, és simára dagasztjuk a tésztát.
Letakarva, meleg helyen 40-50 percig kelesztjük, majd 8 részre osztjuk, és 2 cm vastag, hosszú rudakat sodrunk belőle, amekkora hosszában belefér a tepsibe. Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, egymástól 2 ujjnyi távolságra, hagyjuk 20 percet kelni, majd 175 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a gubakifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!