A vaníliapudingos croissant elkészítéséhez először a pudingot egy lábasba szórjuk, hozzáadunk egy kis tejet, csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel, belerakjuk a cukrot, és közepesen erős lángon, pár perc alatt, kevergetve pudingot főzünk belőle. Belerakjuk a vajat, átkeverjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
A leveles tésztákat kitekerjük, és 5-5 db háromszöget vágunk belőlük, a széleiken lévőket pedig összeillesztjük, így kapunk összesen 12 db háromszöget. A háromszögek alján elosztjuk a pudingot, majd feltekerjük a háromszögeket. Lekenjük őket lazán felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 18-20 percre. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, mert a töltelék ilyen könnyen megégetheti a szánkat.
- Előkészítés: 30 perc
- Elkészítés: 10 perc
- Sütés: 18-20 perc
- Összesen: 58-60 perc
