Tészták

Vargányás-baconöstészta

Vargányás-baconös tészta

Hozzávalók
250 g
penne
300 g
fagyasztott vargánya (ha van friss, még jobb!)
1 ek
olívaolaj
5 szelet
bacon
250 g
koktélparadicsom
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
oregánó
100 ml
víz
só, bors
10 szem
fekete olívabogyó
20 g
parmezán + a tetejére

Elkészítés
A vargányát, ha fagyasztottal dolgozunk, megvárjuk amíg kiolvad. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A raguhoz egy száraz serpenyőben megpirítjuk a vargányát, kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben az olívaolajra jöhet az apróra vágott bacon, lepirítjuk, és ezt is kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon 2-3 perc alatt magas hőfokon megpirítjuk az elfelezett paradicsomokat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megvárjuk, hogy üvegesre párolódjon.
Sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, felöntjük a vízzel, miután felforrt, visszamegy bele a bacon, a vargánya és beledobjuk a felszeletelt olívabogyót. Pár percig rotyogtatjuk, majd belereszeljük a parmezánt és elzárjuk. A tésztát belekeverjük és parmezánnal megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A vargánya az egyik legízesebb gombafajta. Már egy kevés is annyira feldobja az ételeket, hogy nem is kell sokat használni belőle, mint ennél a tésztánál sem. A ropogós bacon és a rengeteg parmezán pedig még egy pluszt ad ennek az egyszerű kajának! :) Pennette alla boscaiola, ahogyan az olaszok szeretik!

Hozzávalók

2 főre
250 g
penne
300 g
fagyasztott vargánya (ha van friss, még jobb!)
1 ek
olívaolaj
5 szelet
bacon
250 g
koktélparadicsom
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
oregánó
100 ml
víz
só, bors
10 szem
fekete olívabogyó
20 g
parmezán + a tetejére
A vargányát, ha fagyasztottal dolgozunk, megvárjuk amíg kiolvad. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A raguhoz egy száraz serpenyőben megpirítjuk a vargányát, kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben az olívaolajra jöhet az apróra vágott bacon, lepirítjuk, és ezt is kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon 2-3 perc alatt magas hőfokon megpirítjuk az elfelezett paradicsomokat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megvárjuk, hogy üvegesre párolódjon.
Sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, felöntjük a vízzel, miután felforrt, visszamegy bele a bacon, a vargánya és beledobjuk a felszeletelt olívabogyót. Pár percig rotyogtatjuk, majd belereszeljük a parmezánt és elzárjuk. A tésztát belekeverjük és parmezánnal megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a Vargányás-baconös tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept