Tészták

Vargányáspappardelle

Vargányás pappardelle

Hozzávalók
A tálaláshoz
100 g
vaj
2 fej
salottahagyma
(50 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
400 g
vargánya
200 g
pappardelle tészta
120 ml
fehérbor
250 ml
főzőtejszín
6 szál
kakukkfű
7 db
zsályalevél
0.5 csokor
petrezselyem
80 g
parmezán
só, bors
20 g
parmezán
4 db
zsályalevél
0.5 mk
frissen őrölt bors

Elkészítés

A vargányás pappardelle elkészítéséhez közepes lángon felolvasztjuk a vajat és lepirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Mehet hozzá a felszeletelt fokhagyma, a cikkekre vágott vargánya és tovább pirítjuk a serpenyő tartalmát.

Közben a tésztát forró, sós vízben 8 perc alatt al dentére főzzük. Egy merőkanálnyit megtartunk a főzővizéből, mielőtt leszűrnénk.

A gombás alapot felöntjük a fehérborral és 4-5 perc alatt elforraljuk az alkoholtartalmát. Ezután mehet bele a tejszín, a finomra vágott kakukkfű-, zsálya- és petrezselyemlevelek, valamint a tésztafőzővíz. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát is a raguhoz, belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig kevergetve készre főzzük. Frissen reszelt parmezánnal, finomra vágott zsályával és frissen őrölt borssal tálaljuk.

Vargányás papardelle tányéron
Vargányás papardelle (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A vargányás pappardelle után kedvet kaptál még több tésztás kajához? Itt van még három, hogy legyen miből válogatni! :)

Bajor kolbászos rakott tészta

Kolbászos spagetti frittata sajtfondüvel leöntve

Citromos-krémtúrós tészta kapribogyóval

www.streetkitchen.hu

Egy fullos gombás-tejszínes tészta, melyben a vargánya különleges íze tökéletesen passzol a fehérboros-parmezános szószhoz. Csupán egy kis friss zöldfűszer kell még bele, hogy igazán ütős legyen a végeredmény.

Hozzávalók

2 főre
A tálaláshoz
100 g
vaj
2 fej
salottahagyma
(50 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
400 g
vargánya
200 g
pappardelle tészta
120 ml
fehérbor
250 ml
főzőtejszín
6 szál
kakukkfű
7 db
zsályalevél
0.5 csokor
petrezselyem
80 g
parmezán
só, bors
20 g
parmezán
4 db
zsályalevél
0.5 mk
frissen őrölt bors

A vargányás pappardelle elkészítéséhez közepes lángon felolvasztjuk a vajat és lepirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Mehet hozzá a felszeletelt fokhagyma, a cikkekre vágott vargánya és tovább pirítjuk a serpenyő tartalmát.

Közben a tésztát forró, sós vízben 8 perc alatt al dentére főzzük. Egy merőkanálnyit megtartunk a főzővizéből, mielőtt leszűrnénk.

A gombás alapot felöntjük a fehérborral és 4-5 perc alatt elforraljuk az alkoholtartalmát. Ezután mehet bele a tejszín, a finomra vágott kakukkfű-, zsálya- és petrezselyemlevelek, valamint a tésztafőzővíz. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát is a raguhoz, belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig kevergetve készre főzzük. Frissen reszelt parmezánnal, finomra vágott zsályával és frissen őrölt borssal tálaljuk.

Vargányás papardelle tányéron
Vargányás papardelle (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A vargányás pappardelle után kedvet kaptál még több tésztás kajához? Itt van még három, hogy legyen miből válogatni! :)

Bajor kolbászos rakott tészta

Kolbászos spagetti frittata sajtfondüvel leöntve

Citromos-krémtúrós tészta kapribogyóval

Ha tetszett a Vargányás pappardelle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept