Vegetáriánus ételek

Vegaenchilada

Vega enchilada

Hozzávalók
5
tortillalap
500 g
csiperkegomba
100 g
köles
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 db
kaliforniai paprika
só, bors
2 tk
római kömény
1 tk
őrölt kömény
1 csokor
koriander
1 mk
füstölt pirospaprika
200 ml
passata (passzírozott paradicsom)
400 g
konzerv vörösbab
2 ek
olaj
200 g
cheddar sajt
200 ml
tejföl a tálaláshoz

Elkészítés
A gombát felszeleteljük, száraz serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A kölest kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd rádobjuk a felaprított fokhagymát, és a felkockázott paprikát is.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, a római köménnyel, a füstölt paprikával és a felaprított korianderrel. Ráöntjük a passatát, majd a konzerv babot. Hozzáadjuk a lepirított gombát, majd a kölest és jól összekeverjük.
Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, a tortillákat megtöltjük, összegöngyöljük és szép sorban a tepsibe helyezzük. Megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tálaláskor meglocsoljuk a tejföllel, és még egy kis aprított koriandert is szórhatunk rá.
Ha tetszett az enchilada receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ezt a kaját a vega és nem vega kollégák egyaránt imádták. Tökéletes gyors ebéd lehet a húsmentes hétfőkre, még a legnagyobb húsevők sem hiányolhatjál a húst ebből a kajából!

Hozzávalók

5 darabhoz
5
tortillalap
500 g
csiperkegomba
100 g
köles
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 db
kaliforniai paprika
só, bors
2 tk
római kömény
1 tk
őrölt kömény
1 csokor
koriander
1 mk
füstölt pirospaprika
200 ml
passata (passzírozott paradicsom)
400 g
konzerv vörösbab
2 ek
olaj
200 g
cheddar sajt
200 ml
tejföl a tálaláshoz
A gombát felszeleteljük, száraz serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A kölest kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd rádobjuk a felaprított fokhagymát, és a felkockázott paprikát is.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, a római köménnyel, a füstölt paprikával és a felaprított korianderrel. Ráöntjük a passatát, majd a konzerv babot. Hozzáadjuk a lepirított gombát, majd a kölest és jól összekeverjük.
Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, a tortillákat megtöltjük, összegöngyöljük és szép sorban a tepsibe helyezzük. Megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tálaláskor meglocsoljuk a tejföllel, és még egy kis aprított koriandert is szórhatunk rá.
Ha tetszett az enchilada receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Vega enchilada receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept