Vegetáriánus ételek

Vegapásztorpite

Vega pásztorpite

Hozzávalók
A raguhoz
500 g
barna csiperkegomba
2 ek
olaj
só, bors
1 szál
sárgarépa
2 szál
zellerszár
1 fej
vöröshagyma
100 g
póréhagyma
2 tk
sűrített paradicsom
400 g
csicseriborsó (konzerv)
0.25 db
szerecsendió
2 tk
1 tk
őrölt kömény
3 gerezd
fokhagyma
400 g
darabolt paradicsom (konzerv)
200 ml
víz
1 kis csokor
friss petrezselyem
1 kis csokor
friss bazsalikom
A tetejére
2 kg
krumpli
40 g
parmezán
70 g
vaj

Elkészítés
A raguhoz egy serpenyőben az olajon magas hőmérsékleten 3 percig pirítjuk a megtisztított, nagy darabokra vágott gombát. Rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Erre mehet rá az apróra vágott répa, zeller és póréhagyma. 2-3 percig pirítjuk, majd rátesszük a sűrített paradicsomot és ezzel is alaposan összeforgatjuk.
Beleöntjük a leszűrt csicseriborsót, fűszerezzük (a friss fűszereket csak a végén tesszük bele), sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát, majd felöntjük a darabolt paradicsommal és vízzel. Felforraljuk, majd alacsony lángon 10 percig rotyogtatjuk. A legvégén pedig rádobjuk a felaprított petrezselymet és bazsalikomot.
Közben a krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük. A forró krumplit sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a vajat és a reszelt parmezánt. Egy krumplitörővel nagyjából áttörjük és egy botmixer segítségével egy kicsit lepürésítjük, hogy ki lehessen nyomni egy habzsákból. A tepsit picit kiolajozzuk és beleöntjük a ragut. Erre jöhet a krumplipüré: vagy eloszlatjuk egyenletesen a ragun vagy egy habzsákba töltve kis halmokat nyomunk a tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük és kész is.

www.streetkitchen.hu

Ez a recept tökéletesen bemutatja azt, hogy nem mindig kell a húsos ételekhez annyira ragaszkodni :D Az eredeti pásztor pite darált hússal készül, de mi ezt most felcseréltük a zseniális barna csiperkére. :D Próbáljátok ki, meglátjátok, hogy indokolatlan lenne húst használni! :P

Hozzávalók

1 db 30x20 cm átmérőjű tepsihez
A raguhoz
500 g
barna csiperkegomba
2 ek
olaj
só, bors
1 szál
sárgarépa
2 szál
zellerszár
1 fej
vöröshagyma
100 g
póréhagyma
2 tk
sűrített paradicsom
400 g
csicseriborsó (konzerv)
0.25 db
szerecsendió
2 tk
1 tk
őrölt kömény
3 gerezd
fokhagyma
400 g
darabolt paradicsom (konzerv)
200 ml
víz
1 kis csokor
friss petrezselyem
1 kis csokor
friss bazsalikom
A tetejére
2 kg
krumpli
40 g
parmezán
70 g
vaj
A raguhoz egy serpenyőben az olajon magas hőmérsékleten 3 percig pirítjuk a megtisztított, nagy darabokra vágott gombát. Rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Erre mehet rá az apróra vágott répa, zeller és póréhagyma. 2-3 percig pirítjuk, majd rátesszük a sűrített paradicsomot és ezzel is alaposan összeforgatjuk.
Beleöntjük a leszűrt csicseriborsót, fűszerezzük (a friss fűszereket csak a végén tesszük bele), sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát, majd felöntjük a darabolt paradicsommal és vízzel. Felforraljuk, majd alacsony lángon 10 percig rotyogtatjuk. A legvégén pedig rádobjuk a felaprított petrezselymet és bazsalikomot.
Közben a krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük. A forró krumplit sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a vajat és a reszelt parmezánt. Egy krumplitörővel nagyjából áttörjük és egy botmixer segítségével egy kicsit lepürésítjük, hogy ki lehessen nyomni egy habzsákból. A tepsit picit kiolajozzuk és beleöntjük a ragut. Erre jöhet a krumplipüré: vagy eloszlatjuk egyenletesen a ragun vagy egy habzsákba töltve kis halmokat nyomunk a tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük és kész is.

Ha tetszett a Vega pásztorpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept