Street Kitchen

Vegatálspenótmártással

Vega tál spenótmártással

Hozzávalók
A káposztához
0.25 fej
káposzta
só, bors
0.5 tk
fokhagymapor
0.5 tk
füstölt pirospaprika
1 ek
olívaolaj
A zellerpüréhez
1 db
zellergumó
2 ek
olívaolaj
só, bors
0.25 db
szerecsendió
100 - 150 ml
víz
100 ml
növényi tejszín
A spenótmártáshoz
50 g
bébispenót
50 ml
növényi tejszín
só, bors
0.5 db
lime leve
1 tk
cukor
A marinált retekhez
1 db
lime leve
1 tk
cukor
1 tk
málnaecet
100 ml
víz
1 db
hónapos retek
A gombához
2 ek
szójaszósz
1 tk
szezámolaj
0.5 db
lime leve
1 tk
méz
1 db
ördögszekérgomba
1 ek
olívaolaj

Elkészítés

A vega tálhoz a káposztacikket alufóliára rakjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral és a füstölt paprikával, majd meglocsoljuk olívaolajjal. Becsomagoljuk az alufóliába és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 


A zellergumót felkockázzuk, és egy serpenyőben közepes lángon kevés olívaolajjal lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. Ha színt kapott, felöntjük vízzel, majd puhára pároljuk és vegán tejszínnel krémesre turmixoljuk.


A spenótmártáshoz a hozzávalókat krémesre turmixoljuk, és tálalásig félretesszük. A marinált retekhez összekeverjük a pác hozzávalóit és a retket vékony szeletekre vágva beleáztatjuk. 


A gomba mázához összekeverjük a szójaszószt, a szezámolajat, a limelevet és a mézet. A gombát 1 cm-es szeletekre vágjuk és beirdaljuk, majd lekenjük a mázzal és serpenyőben közepes hőfokon az olívaolajon megpirítjuk, sütés közben a másik oldalát is lekenjük a mázzal és azt is megpirítjuk. 

Tálaláshoz a zellerpüréből kanalazunk egy adagot a tányérra, majd rápakoljuk a sült káposztát, mellé jöhet a gomba és a spenótmártás, végül pedig a marinált retekkel díszítjük.

Elkészítési idő: 40 perc

vega tál
Vega tál

www.streetkitchen.hu

Ez nem egy sima sült krumpli répával sztori, ebbe egy kicsit több energiát kell fektetni, de hidd el, megéri!

Hozzávalók

1 főre
A káposztához
0.25 fej
káposzta
só, bors
0.5 tk
fokhagymapor
0.5 tk
füstölt pirospaprika
1 ek
olívaolaj
A zellerpüréhez
1 db
zellergumó
2 ek
olívaolaj
só, bors
0.25 db
szerecsendió
100 - 150 ml
víz
100 ml
növényi tejszín
A spenótmártáshoz
50 g
bébispenót
50 ml
növényi tejszín
só, bors
0.5 db
lime leve
1 tk
cukor
A marinált retekhez
1 db
lime leve
1 tk
cukor
1 tk
málnaecet
100 ml
víz
1 db
hónapos retek
A gombához
2 ek
szójaszósz
1 tk
szezámolaj
0.5 db
lime leve
1 tk
méz
1 db
ördögszekérgomba
1 ek
olívaolaj

A vega tálhoz a káposztacikket alufóliára rakjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral és a füstölt paprikával, majd meglocsoljuk olívaolajjal. Becsomagoljuk az alufóliába és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 


A zellergumót felkockázzuk, és egy serpenyőben közepes lángon kevés olívaolajjal lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. Ha színt kapott, felöntjük vízzel, majd puhára pároljuk és vegán tejszínnel krémesre turmixoljuk.


A spenótmártáshoz a hozzávalókat krémesre turmixoljuk, és tálalásig félretesszük. A marinált retekhez összekeverjük a pác hozzávalóit és a retket vékony szeletekre vágva beleáztatjuk. 


A gomba mázához összekeverjük a szójaszószt, a szezámolajat, a limelevet és a mézet. A gombát 1 cm-es szeletekre vágjuk és beirdaljuk, majd lekenjük a mázzal és serpenyőben közepes hőfokon az olívaolajon megpirítjuk, sütés közben a másik oldalát is lekenjük a mázzal és azt is megpirítjuk. 

Tálaláshoz a zellerpüréből kanalazunk egy adagot a tányérra, majd rápakoljuk a sült káposztát, mellé jöhet a gomba és a spenótmártás, végül pedig a marinált retekkel díszítjük.

Elkészítési idő: 40 perc

vega tál
Vega tál

Ha tetszett a Vega tál spenótmártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept