Vegán receptek

Vegáneperfagyi

Vegán eperfagyi

Hozzávalók
195 g
sótlan, pörköletlen kesudió
340 g
fagyasztott eper
245 ml
zabtej
100 g
porcukor
100 g
friss eper
A tálaláshoz
5 db
tölcsér

Elkészítés

A vegán eperfagyi első lépéseként a kesudiót beáztatjuk hideg vízbe az elkészítés előtti éjszaka. A fagyigépet szintén berakjuk egy éjszakára a fagyasztóba.

Másnap reggel a fagyasztott epret leturmixoljuk a zabtejjel, az átmosott, leszűrt kesudióval és a porcukorral. (Ha nagyon precíz végeredményt szeretnénk, átpréselhetjük egy szitán, hogy felfogjuk az esetleges epermagokat és kesudiószemcséket, de ez a lépés kihagyható.) A friss epret 0,5 cm-es kockákra aprítjuk.

A behűtött fagylaltkészítő gépet összerakjuk, elindítjuk és a tetején található nyíláson át belecsorgatjuk a fagyimixünket, ami kb. 10 perc alatt tökéletes állagúra dermed. Ezután egy spatulával egy tálba kanalazzuk, beleforgatjuk az eperdarabokat és mehet is a fagyasztóba. A gombócokat tölcsérbe szedve kínáljuk.

vegan-eperfagyi
Vegán eperfagyi (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 8 óra
  • Áztatás: 1 éjszaka
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több vegán desszert, amiből nem maradhat el az eper:

Vegán epertorta

Rebarbarás-epres magsüti

Kókuszos-epres chiapuding

www.streetkitchen.hu

Na helló, vegánok! Nyugika, itt vagyok, a szoki megmentőtök. Ezt a nagyon fullos receptet annyira könnyű elkészíteni, hogy utána nyithatja mindenki a fagyizót otthon. :D

Hozzávalók

15 gombóchoz
195 g
sótlan, pörköletlen kesudió
340 g
fagyasztott eper
245 ml
zabtej
100 g
porcukor
100 g
friss eper
A tálaláshoz
5 db
tölcsér

A vegán eperfagyi első lépéseként a kesudiót beáztatjuk hideg vízbe az elkészítés előtti éjszaka. A fagyigépet szintén berakjuk egy éjszakára a fagyasztóba.

Másnap reggel a fagyasztott epret leturmixoljuk a zabtejjel, az átmosott, leszűrt kesudióval és a porcukorral. (Ha nagyon precíz végeredményt szeretnénk, átpréselhetjük egy szitán, hogy felfogjuk az esetleges epermagokat és kesudiószemcséket, de ez a lépés kihagyható.) A friss epret 0,5 cm-es kockákra aprítjuk.

A behűtött fagylaltkészítő gépet összerakjuk, elindítjuk és a tetején található nyíláson át belecsorgatjuk a fagyimixünket, ami kb. 10 perc alatt tökéletes állagúra dermed. Ezután egy spatulával egy tálba kanalazzuk, beleforgatjuk az eperdarabokat és mehet is a fagyasztóba. A gombócokat tölcsérbe szedve kínáljuk.

vegan-eperfagyi
Vegán eperfagyi (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 8 óra
  • Áztatás: 1 éjszaka
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több vegán desszert, amiből nem maradhat el az eper:

Vegán epertorta

Rebarbarás-epres magsüti

Kókuszos-epres chiapuding

Ha tetszett a Vegán eperfagyi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept