A vegán íróka első lépéseként a csicseriborsó levét egy keverőtálba szűrjük, magát a csicseriborsót pedig félretesszük – rengeteg király kaját lehet belőle csinálni, amihez találsz receptet az oldalunkon.
Egy kézi habverővel kemény habbá verjük a konzerv leszűrt levét, majd mikor a tojásfehérje habjához hasonló állagot kaptunk, kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, miközben folyamatosan mixeljük a kézi habverővel. Végeredményként egy nagyon fényes, krémes, tökéletes állagú írókát kapunk. Beletöltjük egy habzsákba, aminek vékony lyukat vágunk a végére, és már indulhat is a mézeskalács-díszítés.

- Elkészítési idő: 10 perc
A vegán étkezés nem is olyan bonyolult, mint elsőre gondolnád. Tele vagyunk szuper receptekkel, amikkel te is kipróbálhatod ezt az életmódot. Ezeket is nézd meg:
Zöldséggolyók vegafölös-sajtos szószban, brokkolival és burgonyapürével
Vegán enchilada ragu babgolyókkal és házi laffával