Vega húsvéti ételek

Vegán„Rákóczi-túrós”pohárkrém

Vegán „Rákóczi-túrós” pohárkrém

Hozzávalók
A kompóthoz
400 g
fagyasztott sárgabarack
150 g
porcukor
0.5 tk
agaragar
A morzsához
120 g
finomliszt
100 g
barna cukor
100 g
vegán vaj
A krémhez
400 g
vegán túróhelyettesítő
400 g
vegán görög joghurt
50 ml
vaníliaaroma
150 g
porcukor
0.5 db
citrom reszelt héja
A tetejére
200 ml
csicseriborsókonzerv-lé
(aquafaba)
3 - 4 ek
porcukor

Elkészítés

vegán "Rákóczi-túrós" pohárkrém kompótjához a kiengedett barackokat felkockázzuk és egy gyorsforralóban kb. 5 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a porcukorral elkevert agaragart és 2-3 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha kész, egy késes aprítóban durvára turmixoljuk és félretesszük.

A morzsához egy tálban összemorzsoljuk a lisztet, a barna cukrot és a vegán vajat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük, közben párszor átmozgatjuk. Kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni.

Egy tálba tesszük a vegán túróhelyettesítőt, a vegán joghurtot, a vaníliaaromát és a porcukrot, belereszeljük a citrom héját és alaposan összedolgozzuk, aztán hűtőbe tesszük. Egy kézi mixer segítségével kemény habbá verjük a csicseriborsó levét a porcukorral, aztán jöhet a pohárkrém összeállítása. Először a morzsát oszlatjuk el a poharak alján, aztán rákanalazzuk a krémet, a kompótot, végül pedig a vegán „tojáshabot”. A tetejére még jöhet egy kevés morzsa, és tálalhatjuk is! 

Vegán „Rákóczi-túrós” pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
Vegán „Rákóczi-túrós” pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha valaha is felmerülne a kérdés bárkiben, vajon mit esznek a vegánok desszertként, csak kapjátok elő ezt a receptet! És hogy még meggyőzőbb legyen, készítsétek is el, mert ennek a finomságnak nem lehet ellenállni.

Hozzávalók

6 kb. 250 ml-es pohárhoz
A kompóthoz
400 g
fagyasztott sárgabarack
150 g
porcukor
0.5 tk
agaragar
A morzsához
120 g
finomliszt
100 g
barna cukor
100 g
vegán vaj
A krémhez
400 g
vegán túróhelyettesítő
400 g
vegán görög joghurt
50 ml
vaníliaaroma
150 g
porcukor
0.5 db
citrom reszelt héja
A tetejére
200 ml
csicseriborsókonzerv-lé
(aquafaba)
3 - 4 ek
porcukor

Elkészítés

vegán "Rákóczi-túrós" pohárkrém kompótjához a kiengedett barackokat felkockázzuk és egy gyorsforralóban kb. 5 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a porcukorral elkevert agaragart és 2-3 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha kész, egy késes aprítóban durvára turmixoljuk és félretesszük.

A morzsához egy tálban összemorzsoljuk a lisztet, a barna cukrot és a vegán vajat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük, közben párszor átmozgatjuk. Kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni.

Egy tálba tesszük a vegán túróhelyettesítőt, a vegán joghurtot, a vaníliaaromát és a porcukrot, belereszeljük a citrom héját és alaposan összedolgozzuk, aztán hűtőbe tesszük. Egy kézi mixer segítségével kemény habbá verjük a csicseriborsó levét a porcukorral, aztán jöhet a pohárkrém összeállítása. Először a morzsát oszlatjuk el a poharak alján, aztán rákanalazzuk a krémet, a kompótot, végül pedig a vegán „tojáshabot”. A tetejére még jöhet egy kevés morzsa, és tálalhatjuk is! 

Vegán „Rákóczi-túrós” pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
Vegán „Rákóczi-túrós” pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a vegán „rákóczi-túrós” pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept