A vegán rakott cukkini elkészítéséhez olajat hevítünk egy lábasban, lepirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát.
Beledobjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon rotyogtatjuk 10 percig.
Mehet bele a kömény, a fűszerpaprika, a paprikakrém, a reszelt fokhagyma, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és belemorzsoljuk a tofut. 20 percig főzzük.
A főtt rizst belerakjuk egy tepsibe és elsimítjuk, erre mehet a tofus ragu.
A cukkiniket felkarikázzuk, egy tálba dobjuk és besózzuk. 5 percig állni hagyjuk, átmossuk, leitatjuk róla a nedvességet és megpakoljuk vele a ragu tetejét.
Megkenjük a vegaföllel, reszelünk rá vegán sajtot, és 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Vegánrakottcukkini

Ha már unod a “rizses akármit” meg a száraz tofukockákat, de valami full zöldséges, mégis laktató kajára vágysz, akkor ez a vegán rakott cukkini lesz a te új komfort kajád – rétegezős móka, brutál ízek, minimál stressz.
Rétegezett cukkini, zöldséges raguszósz és krémes, vegán tejföl - ez az a fajta egytál, amitől jókedvűen állsz fel az asztaltól. Garantáltan elnyeri a húsimádók és a vegák tetszését is!
Hozzávalók
Elkészítés
A vegán rakott cukkini elkészítéséhez olajat hevítünk egy lábasban, lepirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát.
Beledobjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon rotyogtatjuk 10 percig.
Mehet bele a kömény, a fűszerpaprika, a paprikakrém, a reszelt fokhagyma, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és belemorzsoljuk a tofut. 20 percig főzzük.
A főtt rizst belerakjuk egy tepsibe és elsimítjuk, erre mehet a tofus ragu.
A cukkiniket felkarikázzuk, egy tálba dobjuk és besózzuk. 5 percig állni hagyjuk, átmossuk, leitatjuk róla a nedvességet és megpakoljuk vele a ragu tetejét.
Megkenjük a vegaföllel, reszelünk rá vegán sajtot, és 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Tipp: A cukkini egy könnyen kezelhető, semleges ízű zöldség, ami ideális alapanyag a vegán rakott ételekhez, mert gyorsan megpuhul, nem igényel előfőzést, és vékonyra szeletelve remek rétegezhető "tésztaként" is funkcionál. Ám érdemes előre besózni és pár percig állni hagyni, hogy kiengedje a levét, így elkerülhető, hogy a rakott cukkini túl vizes legyen. Ráadásul ha kicsit megpirítod a szeleteket sütés előtt, még intenzívebb, édesebb ízt kapsz, amit például egy fűszeres paradicsomszósszal és növényi sajt alternatívával nagyon jól lehet párosítani.

A vegán rakott cukkini után még több vega kajára fáj a fogad? Nyugi, nem hagyunk ízes, izgalmas fogások nélkül! Itt is van még három!
Pikáns egészben sült karfiol narancsos tahinivel és almás tabuléval
Ha tetszett a Vegán rakott cukkini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!