Kuglófok

Vegánrépatorta-kuglóf

Vegán répatorta-kuglóf

Hozzávalók
20 g
chiamag
125 ml
víz
70 g
olvasztott kókuszolaj + a forma kikenéséhez
60 g
méz
150 g
kristálycukor
180 g
almaszósz
180 ml
zabtej
165 g
tisztított sárgarépa
215 g
finomliszt + a formához
180 g
mandulaliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 tk
szódabikarbóna
1 csipet
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
1 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
őrölt szegfűszeg
70 g
dió
A tetejére
2 ek
porcukor

Elkészítés
  1. A vegán répatorta-kuglóf elkészítéséhez a chiamagot elkeverjük a vízzel és 10 percet állni hagyjuk.

  2. A kuglófformát alaposan kikenjük kókuszolajjal, majd lisztet szórunk bele, elegyengetjük és a hűtőbe tesszük felhasználásig. 

  3. Egy keverőtálban elkeverjük a kókuszolajat a mézzel, a cukorral és az almaszósszal. Hozzáadjuk a zabtejet és a kis lyukú reszelőn lereszelt répát is. Beleszitáljuk a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd ízesítjük a fűszerekkel.

  4. Csomómentesre keverjük a masszát, aztán beleforgatjuk a chiamagos keveréket és a felaprított diót is.

  5. A tésztát a kikent formába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. 

  6. Sütés után fél órát hagyjuk hűlni a formában, majd kivesszük és még 1-2 órát hagyjuk pihenni (de a türelmetlenek akár már előbb is felvághatják). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral a tetejét.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Na, ha van bomba süti, akkor ez a vegán répatorta-kuglóf az! Elkészíteni sem nagy ördöngösség, ahogyan az utolsó morzsáig elpusztítani sem lesz az. ;)

A vegán répatorta-kuglóf egyszerű hozzávalókból készül, mégis különleges ízélményt nyújt. A répa édessége, a dió roppanóssága és a fűszerek tökéletesen kiegészítik egymást.

Hozzávalók

1 22 cm-es kuglófformához
20 g
chiamag
125 ml
víz
70 g
olvasztott kókuszolaj + a forma kikenéséhez
60 g
méz
150 g
kristálycukor
180 g
almaszósz
180 ml
zabtej
165 g
tisztított sárgarépa
215 g
finomliszt + a formához
180 g
mandulaliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 tk
szódabikarbóna
1 csipet
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
1 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
őrölt szegfűszeg
70 g
dió
A tetejére
2 ek
porcukor

Elkészítés

  1. A vegán répatorta-kuglóf elkészítéséhez a chiamagot elkeverjük a vízzel és 10 percet állni hagyjuk.

  2. A kuglófformát alaposan kikenjük kókuszolajjal, majd lisztet szórunk bele, elegyengetjük és a hűtőbe tesszük felhasználásig. 

  3. Egy keverőtálban elkeverjük a kókuszolajat a mézzel, a cukorral és az almaszósszal. Hozzáadjuk a zabtejet és a kis lyukú reszelőn lereszelt répát is. Beleszitáljuk a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd ízesítjük a fűszerekkel.

  4. Csomómentesre keverjük a masszát, aztán beleforgatjuk a chiamagos keveréket és a felaprított diót is.

  5. A tésztát a kikent formába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. 

  6. Sütés után fél órát hagyjuk hűlni a formában, majd kivesszük és még 1-2 órát hagyjuk pihenni (de a türelmetlenek akár már előbb is felvághatják). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral a tetejét.

Ha tetszett a Vegán répatorta-kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept