Laktózmentes receptek

Vegánsóskaramell

Vegán sós karamell

Hozzávalók
400 ml
konzerv kókusztej
200 g
barna cukor
1 rúd
vanília
1 - 2 csipet
2 ek
kókuszolaj

Elkészítés

A kókusztejet és a barna cukrot összekeverjük egy lábasban, és közepes lángon kb. 30-40 percig kevergetve sűrítjük. Fél óra után belerakjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a sót és a kókuszolajat. Átkeverjük, kis üvegcsékbe töltjük, és hűtőben tároljuk.

Vegán sós karamell

Eleinte folyós a karamell, de egy nap pihentetés után krémesebb állagúvá válik. Ha öntetnek szeretnénk, kicsit melegítsünk rá, krém formájában pedig akár önmagában is tökéletes.

www.streetkitchen.hu

Kissé megmelegítve selymes karamellöntet, hidegen csodás krém, amely önmagában is csúcsszuper. Akár fagyira vagy egy jó brownie-ra is öntheted, de még kalácsra is kenheted! Éééés mindez vegán verzióban! ;)

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

300 ml-nyi krémhez
400 ml
konzerv kókusztej
200 g
barna cukor
1 rúd
vanília
1 - 2 csipet
2 ek
kókuszolaj

A kókusztejet és a barna cukrot összekeverjük egy lábasban, és közepes lángon kb. 30-40 percig kevergetve sűrítjük. Fél óra után belerakjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a sót és a kókuszolajat. Átkeverjük, kis üvegcsékbe töltjük, és hűtőben tároljuk.

Vegán sós karamell

Eleinte folyós a karamell, de egy nap pihentetés után krémesebb állagúvá válik. Ha öntetnek szeretnénk, kicsit melegítsünk rá, krém formájában pedig akár önmagában is tökéletes.

Ha tetszett a Vegán sós karamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept