Laktózmentes receptek

Vegánsóskaramell

Vegán sós karamell

Hozzávalók
400 ml
konzerv kókusztej
200 g
barna cukor
1 rúd
vanília
1 - 2 csipet
2 ek
kókuszolaj

Elkészítés

A kókusztejet és a barna cukrot összekeverjük egy lábasban, és közepes lángon kb. 30-40 percig kevergetve sűrítjük. Fél óra után belerakjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a sót és a kókuszolajat. Átkeverjük, kis üvegcsékbe töltjük, és hűtőben tároljuk.

Vegán sós karamell

Eleinte folyós a karamell, de egy nap pihentetés után krémesebb állagúvá válik. Ha öntetnek szeretnénk, kicsit melegítsünk rá, krém formájában pedig akár önmagában is tökéletes.

www.streetkitchen.hu

A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Kissé megmelegítve selymes karamellöntet, hidegen csodás krém, amely önmagában is csúcsszuper. Akár fagyira vagy egy jó brownie-ra is öntheted, de még kalácsra is kenheted! Éééés mindez vegán verzióban! ;)

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

300 ml-nyi krémhez
400 ml
konzerv kókusztej
200 g
barna cukor
1 rúd
vanília
1 - 2 csipet
2 ek
kókuszolaj

A kókusztejet és a barna cukrot összekeverjük egy lábasban, és közepes lángon kb. 30-40 percig kevergetve sűrítjük. Fél óra után belerakjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a sót és a kókuszolajat. Átkeverjük, kis üvegcsékbe töltjük, és hűtőben tároljuk.

Vegán sós karamell

Eleinte folyós a karamell, de egy nap pihentetés után krémesebb állagúvá válik. Ha öntetnek szeretnénk, kicsit melegítsünk rá, krém formájában pedig akár önmagában is tökéletes.

Ha tetszett a vegán sós karamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése