Street Kitchen

Vegántofutaco

Vegán tofu taco

Hozzávalók
500 g
füstölt tofu
2 tk
mexikói fűszerkeverék
4 ek
olívaolaj
A pico de gallóhoz
2 db
paradicsom
0.5 fej
salotta hagyma
(80 g/fej)
50 g
savanyított jalapeno
1 csokor
koriander
2 ek
olívaolaj
só, bors
A guacamoléhoz
1 db
érett avokádó
2 db
paradicsom
(90 g/db)
1 ek
zöldchili-szósz
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 fej
salotta hagyma
(80 g/fej)
A tálaláshoz
8 db
kukoricatortilla
(16 cm-es)
0.5 csokor
koriander
10 db
hónapos retek

Elkészítés

A vegán tofu taco elkészítéséhez a tofut nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. 

A pico de gallóhoz összekeverjük a kockázott paradicsomot, a finomra vágott hagymát, az aprított jalapenót és a durvára vágott koriandert. Összeforgatjuk az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.

A guacamoléhoz a megtisztított hozzávalókat beledobáljuk egy aprítóba, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chiliszószt és krémesre dolgozzuk.

A tortillalapokat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ráhalmozzuk a guacamolét, a megsült tofut és a pico de gallót is. A retkeket elnegyedeljük és a kész tacók mellé tálaljuk egy kis extra aprított koriander kíséretében. 

Vegán tofu taco kézben
Vegán tofu taco (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: 15 perc

A vegán tofu taco után rápróbálnál még több húsmentes kajára? Megértjük, éppen ezért itt is van még három frankó vega recept!

Vega rakott zöldbab

Répás tócsni

Lisztmentes cukkinilepény

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Gyerekek, ezzel a vegán tofu tacoval olyat villanthattok, hogy még a húsimádó haverjaitok is vegák lesznek minimum egy estére!

Hozzávalók

4 főre
500 g
füstölt tofu
2 tk
mexikói fűszerkeverék
4 ek
olívaolaj
A pico de gallóhoz
2 db
paradicsom
0.5 fej
salotta hagyma
(80 g/fej)
50 g
savanyított jalapeno
1 csokor
koriander
2 ek
olívaolaj
só, bors
A guacamoléhoz
1 db
érett avokádó
2 db
paradicsom
(90 g/db)
1 ek
zöldchili-szósz
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 fej
salotta hagyma
(80 g/fej)
A tálaláshoz
8 db
kukoricatortilla
(16 cm-es)
0.5 csokor
koriander
10 db
hónapos retek

A vegán tofu taco elkészítéséhez a tofut nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. 

A pico de gallóhoz összekeverjük a kockázott paradicsomot, a finomra vágott hagymát, az aprított jalapenót és a durvára vágott koriandert. Összeforgatjuk az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.

A guacamoléhoz a megtisztított hozzávalókat beledobáljuk egy aprítóba, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chiliszószt és krémesre dolgozzuk.

A tortillalapokat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ráhalmozzuk a guacamolét, a megsült tofut és a pico de gallót is. A retkeket elnegyedeljük és a kész tacók mellé tálaljuk egy kis extra aprított koriander kíséretében. 

Vegán tofu taco kézben
Vegán tofu taco (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: 15 perc

A vegán tofu taco után rápróbálnál még több húsmentes kajára? Megértjük, éppen ezért itt is van még három frankó vega recept!

Vega rakott zöldbab

Répás tócsni

Lisztmentes cukkinilepény

Ha tetszett a Vegán tofu taco receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept