A legjobb reggelik

Vegánzabmuffináfonyával

Vegán zabmuffin áfonyával

Hozzávalók
3 db
érett banán
2 ek
őrölt lenmag
55 g
barna cukor
120 ml
zabital
75 g
olvasztott margarin
1 tk
vaníliaaroma
70 g
zabpehely
120 g
zabpehelyliszt
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
120 g
friss áfonya
60 g
aprított mandula

Elkészítés

A vegán zabmuffin első lépéseként az érett banánokat villával pépesre nyomkodjuk, majd hozzáadjuk a lenmagot, a barna cukrot, a zabitalt, az olvasztott margarint és a vaníliaaromát.

Belekeverjük a száraz hozzávalókat is, majd az áfonyát, és fagyikanállal muffinpapírral bélelt formákba adagoljuk a masszát, 12 felé egyenlően elosztva. 

A tetejüket megszórjuk aprított mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Mikor elkészültek, hagyjuk őket hűlni, így könnyebben lejön róluk a muffinpapír.

Vegán muffin áfonyás zabkásával
Vegán zabmuffin áfonyás zabkásával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc

Mint ismert elengedhetetlen a megfelelő reggeli és a megfelelő tápanyagbevitel a mindennapi teendők átvészeléséhez. Ha pedig ezt egy fantasztikus, vegán zabmuffin segítségével meg tudjuk oldani, az csak hab a tortán. Ezért hoztunk még nektek három tuti vegán receptet, hogy ne csak a reggelitek legyen egészséges:

Vegán töltött káposzta

Karfiolpörkölt

Vegán paprikás krumpli

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Édesszájúak, figyelem!! Itt egy vegán zabmuffin, ami tele van elengedhetetlen tápanyagokkal és nagyon praktikus az irodai reggelikhez is. Ha elkészítesz egyszerre többet, majd apránként elviszed magaddal a melóba, akár hétfőtől péntekig jól indulhat a napod.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

12 darabhoz
3 db
érett banán
2 ek
őrölt lenmag
55 g
barna cukor
120 ml
zabital
75 g
olvasztott margarin
1 tk
vaníliaaroma
70 g
zabpehely
120 g
zabpehelyliszt
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
120 g
friss áfonya
60 g
aprított mandula

A vegán zabmuffin első lépéseként az érett banánokat villával pépesre nyomkodjuk, majd hozzáadjuk a lenmagot, a barna cukrot, a zabitalt, az olvasztott margarint és a vaníliaaromát.

Belekeverjük a száraz hozzávalókat is, majd az áfonyát, és fagyikanállal muffinpapírral bélelt formákba adagoljuk a masszát, 12 felé egyenlően elosztva. 

A tetejüket megszórjuk aprított mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Mikor elkészültek, hagyjuk őket hűlni, így könnyebben lejön róluk a muffinpapír.

Vegán muffin áfonyás zabkásával
Vegán zabmuffin áfonyás zabkásával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc

Mint ismert elengedhetetlen a megfelelő reggeli és a megfelelő tápanyagbevitel a mindennapi teendők átvészeléséhez. Ha pedig ezt egy fantasztikus, vegán zabmuffin segítségével meg tudjuk oldani, az csak hab a tortán. Ezért hoztunk még nektek három tuti vegán receptet, hogy ne csak a reggelitek legyen egészséges:

Vegán töltött káposzta

Karfiolpörkölt

Vegán paprikás krumpli

Ha tetszett a Vegán zabmuffin áfonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept