Street Kitchen

Velenceibableveskagylótésztával

Velencei bableves kagylótésztával

Hozzávalók
5 szelet
bacon
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(nagyobb)
2 szál
zellerszár
1 szál
répa
só, bors
1.2 - 1.5 l
zöldségalaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom
1 csokor
friss bazsalikom
2 konzerv
barna színű bab
100 g
mini kagylótészta
20 g
parmezán
1 mk
balzsamecet

Elkészítés

A bacont kis kockákra vágjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon. Ha egy kis színt kapott, mehet rá a kis kockákra vágott hagyma, zeller és répa. Sózzuk, borsozzuk, és 6-7 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, a darabolt paradicsommal, beletépkedjük a bazsalikomot, 10 percig főzzük, majd belerakjuk a babot és a tésztát. Ezután annyi ideig kell még főzni, amíg a tészta meg nem puhul (nekem 12 perc volt). Végül belereszeljük a parmezánt és egy kis balzsamecettel meglocsoljuk.

velencei babos-tésztás leves
Velencei babos-tésztás leves

www.streetkitchen.hu

Szupergyors és megúszós leves, amihez tényleg nagyon kevés hozzávaló kell. Ha több napig akarjátok enni, a tésztát külön főzzétek ki, hogy ne szívja meg magát a lével.

Hozzávalók

4 - 6 főre
5 szelet
bacon
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(nagyobb)
2 szál
zellerszár
1 szál
répa
só, bors
1.2 - 1.5 l
zöldségalaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom
1 csokor
friss bazsalikom
2 konzerv
barna színű bab
100 g
mini kagylótészta
20 g
parmezán
1 mk
balzsamecet

A bacont kis kockákra vágjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon. Ha egy kis színt kapott, mehet rá a kis kockákra vágott hagyma, zeller és répa. Sózzuk, borsozzuk, és 6-7 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, a darabolt paradicsommal, beletépkedjük a bazsalikomot, 10 percig főzzük, majd belerakjuk a babot és a tésztát. Ezután annyi ideig kell még főzni, amíg a tészta meg nem puhul (nekem 12 perc volt). Végül belereszeljük a parmezánt és egy kis balzsamecettel meglocsoljuk.

velencei babos-tésztás leves
Velencei babos-tésztás leves

Ha tetszett a Velencei bableves kagylótésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept