Kids

Virsliveltöltöttkifli

Virslivel töltött kifli

Hozzávalók
A kenéshez
220 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 db
tojássárgája
140 ml
tej
15 g
friss élesztő
1 mk
kristálycukor
1 tk
11 db
virsli
1 db
tojás
A tetejére
2 tk
szezámmag
2 tk
durva szemű só
30 g
vaj

Elkészítés

Így készül a virslivel töltött kifli:

A lisztet egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, a vajat, az élesztőt (nem, nem kell felfuttatni) és a cukrot, és géppel vagy kézzel legalább 7 percig dagasztjuk. Hozzáadjuk a sót és további 3 percig dagasztjuk, majd lefedve kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük a virslivel töltött kifli tésztáját. 

Enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát és kb. 35 g-os kis darabokat csipkedünk le belőle, amiket megsodrunk, majd egy sodrófa segítségével kb. 30 cm hosszúra nyújtunk és a virslik köré tekerjük. Hagyjuk ismét 20 percet kelni, majd lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a tetejét szezámmaggal és sóval. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 

Virslivel töltött kifli szezámmaggal megszórva
Virslivel töltött kifli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra 20 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Ezeket is készítsd el:

Virslis csónak

Virslis-spenótos batyu

Karfiolfőzelék sült virslivel

www.streetkitchen.hu

Frissen sütve vagy másnap elcsomagolva kiváló harapnivaló akár felnőtteknek, akár gyerekeknek. (Bár szerintem nem fogja megélni a másnapot, de cáfoljatok rám!)

Hozzávalók

11 darabhoz
A kenéshez
220 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 db
tojássárgája
140 ml
tej
15 g
friss élesztő
1 mk
kristálycukor
1 tk
11 db
virsli
1 db
tojás
A tetejére
2 tk
szezámmag
2 tk
durva szemű só
30 g
vaj

Így készül a virslivel töltött kifli:

A lisztet egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, a vajat, az élesztőt (nem, nem kell felfuttatni) és a cukrot, és géppel vagy kézzel legalább 7 percig dagasztjuk. Hozzáadjuk a sót és további 3 percig dagasztjuk, majd lefedve kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük a virslivel töltött kifli tésztáját. 

Enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát és kb. 35 g-os kis darabokat csipkedünk le belőle, amiket megsodrunk, majd egy sodrófa segítségével kb. 30 cm hosszúra nyújtunk és a virslik köré tekerjük. Hagyjuk ismét 20 percet kelni, majd lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a tetejét szezámmaggal és sóval. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 

Virslivel töltött kifli szezámmaggal megszórva
Virslivel töltött kifli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra 20 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Ezeket is készítsd el:

Virslis csónak

Virslis-spenótos batyu

Karfiolfőzelék sült virslivel

Ha tetszett a Virslivel töltött kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept