Hozzávalók
A tésztához és az összeállításhoz
- 4 db Pick Pickolino virsli
- 1 csomag bolti pizzatészta
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 2 ek olaj
- 250 g mirelit spenót
- só, bors
- 1 nagy csipet reszelt szerecsendió
- 1 mk citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g trappista sajt
- 1 db tojás (S-es)
- 3 ek zsemlemorzsa
Hozzávalók
A tésztához és az összeállításhoz
- 4 db pick pickolino virsli
- 1 csomag bolti pizzatészta
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 2 ek olaj
- 250 g mirelit spenót
- só, bors
- 1 nagy csipet reszelt szerecsendió
- 1 mk citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g trappista sajt
- 1 db tojás (S-es)
- 3 ek zsemlemorzsa
A virsliket 3 egyenlő részre vágjuk, a tésztát pedig 6 egyenlő nagyságú négyzetre osztjuk.
A töltelékhez az olajon elkezdjük pirítani a spenótot, ha félig elfőtte a levét, mehetnek rá a fűszerek, a citromlé és a zúzott fokhagyma. Addig pirítjuk, amíg szinte az összes víz el nem fő, majd hagyjuk egy tálban teljesen kihűlni. Ekkor belereszeljük a sajtot, és az egészet összekeverjük a tojással és a zsemlemorzsával.
A tészta közepére rakunk 2 virslit, erre egy nagyobb evőkanálnyi spenótos keveréket, majd a tészta széleit, átlósan összecsípjük középen, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a batyukat. Lekenjük tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a virslis-spenótos batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!