Szendvics

Vörösboros-kacsamájasszendvics

Vörösboros-kacsamájas szendvics

Hozzávalók
50 g
vaj
1 db
ciabatta
0.5 db
kacsamell (bőrével)
250 g
pecsenye kacsamáj
1 fej
hagyma apróra vágva
2 gerezd
fokhagyma felszeletelve
200 ml
vörösbor
1 ág
friss rozmaring
1 tk
kakukkfű
só, bors
A salátához
10 - 15 szem
fekete olajbogyó felszeletelve
10 - 15 szem
ecetes gyöngyhagyma felszeletelve
1 marék
csíra
2 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
Az összeszereléshez
1 gerezd
fokhagyma
1 ág
rozmaring

Elkészítés

A ciabattát négybe vágjuk, és 180 fokos sütőben addig pirítjuk, amíg a ragu el nem készül. A kacsamell bőrét leszedjük, apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre pároljuk, és felöntjük a borral. A nagy részét elforraljuk, rádobjuk az apróra vágott rozmaringot, megszórjuk a kakukkfűvel, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott kacsamellet és a 2-3 cm vastagra vágott májat. Magas hőmérsékleten pár percig pirítjuk a ragut, közben sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a vajat, az egészet összeforgatjuk, és elzárjuk. 

Vörösboros-kacsamájas szendvics

A sali hozzávalóit összekeverjük egy kis tálkában. Kiszedjük a ciabattát a sütőből, és az alsó szeletet megkenjük fokhagymával, rozmaringgal, rápakoljuk a kacsás ragut, egy kevés salit, sózzuk, borsozzuk és kész.

www.streetkitchen.hu

Vannak szendvicsek, amik ebédre is teljesen okék, sőt, olyanok is, amiken már az elején látszik, hogy nagyon brutál lesz. Na, ez a vörösboros-kacsamelles-kacsamájas épp ötvözi mindkettőt!

Hozzávalók

2 főre
50 g
vaj
1 db
ciabatta
0.5 db
kacsamell (bőrével)
250 g
pecsenye kacsamáj
1 fej
hagyma apróra vágva
2 gerezd
fokhagyma felszeletelve
200 ml
vörösbor
1 ág
friss rozmaring
1 tk
kakukkfű
só, bors
A salátához
10 - 15 szem
fekete olajbogyó felszeletelve
10 - 15 szem
ecetes gyöngyhagyma felszeletelve
1 marék
csíra
2 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
Az összeszereléshez
1 gerezd
fokhagyma
1 ág
rozmaring

A ciabattát négybe vágjuk, és 180 fokos sütőben addig pirítjuk, amíg a ragu el nem készül. A kacsamell bőrét leszedjük, apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre pároljuk, és felöntjük a borral. A nagy részét elforraljuk, rádobjuk az apróra vágott rozmaringot, megszórjuk a kakukkfűvel, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott kacsamellet és a 2-3 cm vastagra vágott májat. Magas hőmérsékleten pár percig pirítjuk a ragut, közben sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a vajat, az egészet összeforgatjuk, és elzárjuk. 

Vörösboros-kacsamájas szendvics

A sali hozzávalóit összekeverjük egy kis tálkában. Kiszedjük a ciabattát a sütőből, és az alsó szeletet megkenjük fokhagymával, rozmaringgal, rápakoljuk a kacsás ragut, egy kevés salit, sózzuk, borsozzuk és kész.

Ha tetszett a Vörösboros-kacsamájas szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept