A vöröslencse-főzelék első lépése, hogy olajat hevítünk egy serpenyőben, majd rárakjuk az apró kockákra vágott hagymát. 1-2 perc pirítás után beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a sűrített paradicsomot, majd további 1 perc után a vörös lencsét. Felöntjük az alaplével, és közepes lángon elkezdjük főzni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a lencse. Nem kell előre beáztatni, pikk-pakk megpuhul. Ha ez megvan, ecettel ízesítjük.
A habaráshoz egy kis tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a mustárt, és csomómentesre keverjük. Belecsorgatjuk a főzelékbe, és további 2 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet, és 10 percig pihentetjük, így éri el a megfelelő állagot.
Tányérba szedjük a főzeléket, megszórjuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsommal, megcsorgatjuk a tejföllel, megszórjuk a tárkonnyal, ráreszeljük a citromhéjat, és tálalhatjuk is.

Elkészítési idő: 35 perc
Még több tuti lencsés szilveszteri kaja, hogy garantáltan pénz álljon a házhoz:
Joghurtos lencsefőzelék fokhagymás sertésszűzzel
Na de miért mindez?
Virslit lencsével: miért pont ezeket az ételeket esszük szilveszterkor?