Street Kitchen

Vöröslencse-főzelékaszaltparadicsommal

Vöröslencse-főzelék aszalt paradicsommal

Hozzávalók
30 ml
olaj
150 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
70 g
sűrített paradicsom
375 g
vörös lencse
2 l
zöldségalaplé
só, bors
2 - 3 tk
szárított tárkony
3 - 4 tk
ecet
50 g
liszt
100 ml
víz
2 tk
mustár
A tálaláshoz
150 g
aszalt paradicsom
175 g
tejföl
4 csipet
tárkony
1 db
citrom reszelt héja

Elkészítés

A vöröslencse-főzelék első lépése, hogy olajat hevítünk egy serpenyőben, majd rárakjuk az apró kockákra vágott hagymát. 1-2 perc pirítás után beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a sűrített paradicsomot, majd további 1 perc után a vörös lencsét. Felöntjük az alaplével, és közepes lángon elkezdjük főzni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a lencse. Nem kell előre beáztatni, pikk-pakk megpuhul. Ha ez megvan, ecettel ízesítjük. 

A habaráshoz egy kis tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a mustárt, és csomómentesre keverjük. Belecsorgatjuk a főzelékbe, és további 2 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet, és 10 percig pihentetjük, így éri el a megfelelő állagot.

Tányérba szedjük a főzeléket, megszórjuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsommal, megcsorgatjuk a tejföllel, megszórjuk a tárkonnyal, ráreszeljük a citromhéjat, és tálalhatjuk is.

voroslencse-fozelek

Elkészítési idő: 35 perc

Még több tuti lencsés szilveszteri kaja, hogy garantáltan pénz álljon a házhoz:

Lencsés vega enchilada

Joghurtos lencsefőzelék fokhagymás sertésszűzzel

Na de miért mindez?

Virslit lencsével: miért pont ezeket az ételeket esszük szilveszterkor?

www.streetkitchen.hu

Ha szilveszter, akkor lencse. És ha valami újra vágysz, ami eltér a megszokottól, akkor ezt feltétlen próbáld ki. Rendkívül ízletes és komplex kis főzelék, ami össze nem hasonlítható a sima lencsefőzelékkel.

Hozzávalók

4 főre
30 ml
olaj
150 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
70 g
sűrített paradicsom
375 g
vörös lencse
2 l
zöldségalaplé
só, bors
2 - 3 tk
szárított tárkony
3 - 4 tk
ecet
50 g
liszt
100 ml
víz
2 tk
mustár
A tálaláshoz
150 g
aszalt paradicsom
175 g
tejföl
4 csipet
tárkony
1 db
citrom reszelt héja

A vöröslencse-főzelék első lépése, hogy olajat hevítünk egy serpenyőben, majd rárakjuk az apró kockákra vágott hagymát. 1-2 perc pirítás után beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a sűrített paradicsomot, majd további 1 perc után a vörös lencsét. Felöntjük az alaplével, és közepes lángon elkezdjük főzni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a lencse. Nem kell előre beáztatni, pikk-pakk megpuhul. Ha ez megvan, ecettel ízesítjük. 

A habaráshoz egy kis tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a mustárt, és csomómentesre keverjük. Belecsorgatjuk a főzelékbe, és további 2 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet, és 10 percig pihentetjük, így éri el a megfelelő állagot.

Tányérba szedjük a főzeléket, megszórjuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsommal, megcsorgatjuk a tejföllel, megszórjuk a tárkonnyal, ráreszeljük a citromhéjat, és tálalhatjuk is.

voroslencse-fozelek

Elkészítési idő: 35 perc

Még több tuti lencsés szilveszteri kaja, hogy garantáltan pénz álljon a házhoz:

Lencsés vega enchilada

Joghurtos lencsefőzelék fokhagymás sertésszűzzel

Na de miért mindez?

Virslit lencsével: miért pont ezeket az ételeket esszük szilveszterkor?

Ha tetszett a Vöröslencse-főzelék aszalt paradicsommal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept