A vöröslencse-főzelék első lépése, hogy olajat hevítünk egy serpenyőben, majd rárakjuk az apró kockákra vágott hagymát. 1-2 perc pirítás után beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a sűrített paradicsomot, majd további 1 perc után a vörös lencsét.
Felöntjük az alaplével, és közepes lángon elkezdjük főzni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a lencse. Nem kell előre beáztatni, pikk-pakk megpuhul. Ha ez megvan, ecettel ízesítjük.
A habaráshoz egy kis tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a mustárt, és csomómentesre keverjük. Belecsorgatjuk a főzelékbe, és további 2 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet, és 10 percig pihentetjük, így éri el a megfelelő állagot.
Tányérba szedjük a főzeléket, megszórjuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsommal, megcsorgatjuk a tejföllel, megszórjuk a tárkonnyal, ráreszeljük a citromhéjat, és tálalhatjuk is.
Vöröslencse-főzelékaszaltparadicsommal
Ha szilveszter, akkor lencse. És ha valami újra vágysz, ami eltér a megszokottól, akkor ezt feltétlen próbáld ki. Rendkívül ízletes és komplex kis főzelék, ami össze nem hasonlítható a sima lencsefőzelékkel.
A vöröslencse-főzelék az egyik leggyorsabban elkészülő, mégis tápláló és kellemesen krémes főzelék. A vöröslencse különleges előnye, hogy áztatás nélkül is hamar megpuhul, így egy rohanós hétköznapon is simán összedobható fél óra alatt. Íze enyhén diós, földes, és tökéletesen harmonizál a fűszerpaprikás, fokhagymás alappal.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A vöröslencse-főzelék első lépése, hogy olajat hevítünk egy serpenyőben, majd rárakjuk az apró kockákra vágott hagymát. 1-2 perc pirítás után beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a sűrített paradicsomot, majd további 1 perc után a vörös lencsét.
Felöntjük az alaplével, és közepes lángon elkezdjük főzni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a lencse. Nem kell előre beáztatni, pikk-pakk megpuhul. Ha ez megvan, ecettel ízesítjük.
A habaráshoz egy kis tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a mustárt, és csomómentesre keverjük. Belecsorgatjuk a főzelékbe, és további 2 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet, és 10 percig pihentetjük, így éri el a megfelelő állagot.
Tányérba szedjük a főzeléket, megszórjuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsommal, megcsorgatjuk a tejföllel, megszórjuk a tárkonnyal, ráreszeljük a citromhéjat, és tálalhatjuk is.

Elkészítési idő: 35 perc
Ez a verzió tejfölös vagy kókusztejes alappal egyaránt működik, így akár vegánra is átírható. A textúra lágy és krémes, miközben elég karakteres marad ahhoz, hogy feltéttel vagy anélkül is teljes értékű fogás legyen.
Még több tuti lencsés szilveszteri kaja, hogy garantáltan pénz álljon a házhoz:
Joghurtos lencsefőzelék fokhagymás sertésszűzzel
Na de miért mindez?
Virslit lencsével: miért pont ezeket az ételeket esszük szilveszterkor?
Ha tetszett a vöröslencse-főzelék aszalt paradicsommal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



