Street Kitchen

Vöröslencseleveskolbász-chipsszel

Vöröslencse leves kolbász-chipsszel

Hozzávalók
1 fej
kisebb vöröshagyma
15 dkg
sárgarépa
2 tk
paradicsompüré
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 db
kisebb gyömbér
1 mk
őrölt koriander
1 tk
füstöltpaprika por (vagy sima pirospaprika)
1 mk
római kömény
15 dkg
vöröslencse
8 - 10 dl
zöldségalaplé
10 dkg
szárazkolbász
10 dkg
fekete belugalencse
5 - 6 ek
balzsamecet

Elkészítés

Az itt következő receptben egy kevésbé gyakran  és egy nagyon ritkán használt lencsefélét fogunk használni, ráadásul ezeknek a pénzteremtő hatásuk is sokkal nagyobb. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Lucinda nénikém kerek 250 ezer dollárt húzott be egy alabamai kisállat-cirkuszban vásárolt sorsjeggyel, miután valami oknál fogva aznap elkezdte sajnálni a szarvasmarhákat és ezért vöröslencse-fasírttal kérte a reggeli hamburgerét.

 Szóval csináljátok meg ezt a levest ti is és készüljetek nyugodtan isteni illatokra, lehengerlő ízekre és persze a pénzesőre, ami rátok vár.

Először is fogjátok a vöröshagymát és kevés olajon kezdjétek el párolni. A répát pucoljátok  meg, vágjátok karikára és dobjátok a hagyma mellé. Ami mindenképp kell bele, az egy kis sűrített paradicsom: ezt pirítsátok meg a lábasban. Pár szelet gyömbér és 2-3 durvára vágott fokhagyma: szintén jöhet a többi hozzávalóhoz! Jön a fűszerezés: római kömény, füstölt paprika és őrölt koriander. Adjátok hozzá a vöröslencsét, hevítsétek fel és öntsétek nyakon a zöldségalaplével. Sózzátok, borsozzátok és az egészet főzzétek kb. 15 percig . Jöhet a pürésítés, amíg szép krémes és narancssárga nem lesz az egész.

Egy kolbászból vágjatok minél vékonyabb szeleteket és forró serpenyőben pirítsátok őket ropogósra.

Most pedig  jön egy kis gourmet-trükk: főzzétek ki a fekete belugalencsét (nem kell teljesen puhára, akkor jó, ha harapható állagú marad!), szűrjétek le, dobjátok rá a kolbász megmaradt zsírjára és a balzsamecettel forraljátok össze 1-2 perc alatt.

Jöhet a tálalás: krémleves, rászórva a ropogós kolbász-chipsz és rákanalazva egy kevés balzsamecetes lencse. Ne hagyjátok le ti sem a szilveszteri/újévi menüről! BÚÉK!!!

www.streetkitchen.hu

Nem kezdem el magyarázni, hiszen mindannyian tudjátok: ha bőségben, gazdagságban, nyugalomban akartok élni 2014-ben, akkor megúszhatatlan a lencse fogyasztása szilveszter hajnalán, de legkésőbb délután 2-kor, másnaposan ébredve. De nehogy azt higgyétek, hogy csak hagyományos lencséből készült hagyományos lencsefőzelék vagy leves jöhet szóba!

Hozzávalók

4 főre
1 fej
kisebb vöröshagyma
15 dkg
sárgarépa
2 tk
paradicsompüré
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 db
kisebb gyömbér
1 mk
őrölt koriander
1 tk
füstöltpaprika por (vagy sima pirospaprika)
1 mk
római kömény
15 dkg
vöröslencse
8 - 10 dl
zöldségalaplé
10 dkg
szárazkolbász
10 dkg
fekete belugalencse
5 - 6 ek
balzsamecet

Az itt következő receptben egy kevésbé gyakran  és egy nagyon ritkán használt lencsefélét fogunk használni, ráadásul ezeknek a pénzteremtő hatásuk is sokkal nagyobb. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Lucinda nénikém kerek 250 ezer dollárt húzott be egy alabamai kisállat-cirkuszban vásárolt sorsjeggyel, miután valami oknál fogva aznap elkezdte sajnálni a szarvasmarhákat és ezért vöröslencse-fasírttal kérte a reggeli hamburgerét.

 Szóval csináljátok meg ezt a levest ti is és készüljetek nyugodtan isteni illatokra, lehengerlő ízekre és persze a pénzesőre, ami rátok vár.

Először is fogjátok a vöröshagymát és kevés olajon kezdjétek el párolni. A répát pucoljátok  meg, vágjátok karikára és dobjátok a hagyma mellé. Ami mindenképp kell bele, az egy kis sűrített paradicsom: ezt pirítsátok meg a lábasban. Pár szelet gyömbér és 2-3 durvára vágott fokhagyma: szintén jöhet a többi hozzávalóhoz! Jön a fűszerezés: római kömény, füstölt paprika és őrölt koriander. Adjátok hozzá a vöröslencsét, hevítsétek fel és öntsétek nyakon a zöldségalaplével. Sózzátok, borsozzátok és az egészet főzzétek kb. 15 percig . Jöhet a pürésítés, amíg szép krémes és narancssárga nem lesz az egész.

Egy kolbászból vágjatok minél vékonyabb szeleteket és forró serpenyőben pirítsátok őket ropogósra.

Most pedig  jön egy kis gourmet-trükk: főzzétek ki a fekete belugalencsét (nem kell teljesen puhára, akkor jó, ha harapható állagú marad!), szűrjétek le, dobjátok rá a kolbász megmaradt zsírjára és a balzsamecettel forraljátok össze 1-2 perc alatt.

Jöhet a tálalás: krémleves, rászórva a ropogós kolbász-chipsz és rákanalazva egy kevés balzsamecetes lencse. Ne hagyjátok le ti sem a szilveszteri/újévi menüről! BÚÉK!!!

Ha tetszett a vöröslencse leves kolbász-chipsszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése