Hozzávalók
A salátához
- 250 g csirkemell
- só, bors
- 2 db alma
- 2 db zellerszár
- 1 fürt nagyszemű szőlő
- ½ marék dió
- ½ marék tökmag
- ½ marék fenyőmag
Az öntethez
- 100 ml majonéz
- 50 ml tejszín
- 2 ek natúr joghurt
- ½ db citrom leve
- só, bors
Hozzávalók
A salátához
- 250 g csirkemell
- só, bors
- 2 db alma
- 2 db zellerszár
- 1 fürt nagyszemű szőlő
- ½ marék dió
- ½ marék tökmag
- ½ marék fenyőmag
Az öntethez
- 100 ml majonéz
- 50 ml tejszín
- 2 ek natúr joghurt
- ½ db citrom leve
- só, bors
Fotó: Szilágyi NóriA csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben, magas hőfokon pár perc alatt aranybarnára sütjük a falatkákat. Az almát kisebb kockákra vágjuk, a zellerszárat felszeletejük, a szőlőszemeket kettévágjuk és mindent egy tálba dobunk, a kihűlt felkockázott csirkével együtt. A magokat egy serpenyőben kissé megpirítjuk és a salátához dobjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a salátára, összeforgatjuk az egészet és hűtőbe rakjuk 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek.