Hirdetés

Waldorf saláta kicsit másképpen

Hirdetés

Waldorf saláta kicsit másképpen

Ha gyorsan szeretnétek valami könnyebb ebédet összedobni, akkor készítsétek el ezt a király Waldorf saláta variációt, ami tartalmasabb, mint az eredeti verzió, mivel hús is került bele. Meg persze másban is különbözik kicsit, de erre már nektek kell rájönnötök :)
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre

A salátához:

  • 250 g csirkemell
  • só, bors
  • 2 alma
  • 2 zellerszár
  • 1 fürt nagyszemű szőlő
  • ½ marék dió
  • ½ marék tökmag
  • ½ marék fenyőmag

Az öntethez:

  • 100 ml majonéz
  • 50 ml tejszín
  • 2 ek natúr joghurt
  • ½ citrom leve
  • só, bors
Fotó: Szilágyi Nóri

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben, magas hőfokon pár perc alatt aranybarnára sütjük a falatkákat. Az almát kisebb kockákra vágjuk, a zellerszárat felszeletejük, a szőlőszemeket kettévágjuk és mindent egy tálba dobunk, a kihűlt felkockázott csirkével együtt. A magokat egy serpenyőben kissé megpirítjuk és a salátához dobjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a salátára, összeforgatjuk az egészet és hűtőbe rakjuk 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások