Receptek

Whiskey-ssóskaramell-krém

Whiskey-s sóskaramell-krém

Hozzávalók
300 g
cukor
80 ml
whiskey
2 csipet
350 g
vaj
150 ml
tejszín

Elkészítés
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük apránként a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett beledobáljuk a kockákra vágott vajat is, majd hozzáadjuk a whiskey-t és a sót. Homogénre keverjük, megvárjuk amíg újra felolvadnak a karamelldarabok, vajdarabok is. Majd kis üvegekbe töltjük. Hűtőbe rakjuk és hagyjuk, hogy lágyabb, krémszerűvé dermedjen.
image does not exist

www.streetkitchen.hu

Hihetetlen, de lassan itt a karácsony, és ezzel egyidejűleg el is lehet kezdeni a karácsonyi ehető ajándékok gyártását. Ezt a karamellkrémet nálunk valaki csak úgy magában ette, ami elég brutál. Krémek alapjaként nagyon jól használható, összetapaszthatóak vele a kekszek, de akár kávét is tudtok vele édesíteni.

Hozzávalók

4 db 160 ml-es üveghez
300 g
cukor
80 ml
whiskey
2 csipet
350 g
vaj
150 ml
tejszín
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük apránként a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett beledobáljuk a kockákra vágott vajat is, majd hozzáadjuk a whiskey-t és a sót. Homogénre keverjük, megvárjuk amíg újra felolvadnak a karamelldarabok, vajdarabok is. Majd kis üvegekbe töltjük. Hűtőbe rakjuk és hagyjuk, hogy lágyabb, krémszerűvé dermedjen.
image does not exist

Ha tetszett a Whiskey-s sóskaramell-krém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept