Fantasztikus desszertek

Zabostúrógombócmálnás-vaníliáskrémmel

Zabos túrógombóc málnás-vaníliás krémmel
Zabos túrógombóc málnás-vaníliás krémmel

Hozzávalók
500 g
rögös túró
140 g
apró szemű zabpehely
1 db
tojás
1 csipet
2 ek
méz
0.5 db
citrom
1 tk
vaníliaőrlemény
A morzsához
30 g
vaj
80 g
pankomorzsa
1 ek
méz
A málnás-vaníliás krémhez
250 g
mascarpone
150 g
görög joghurt
1 tk
vaníliaőrlemény
1 csipet
2 ek
méz
1 db
lime leve
200 g
fagyasztott málna

Elkészítés
  1. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a zabpelyhet, a tojást, a sót, a mézet, a reszelt citromhéjat, a vaníliát és a citrom kifacsart levét. Az egészet alaposan átkeverjük, majd pihentetjük, hogy a zab megduzzadjon.

  2. Közben a morzsához a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és aranyszínűre pirítjuk benne a pankomorzsát. Hozzáadjuk a mézet, elkeverjük és félretesszük. 

  3. A krémhez elkeverjük a mascarponét a joghurttal, a vaníliával, a sóval és a mézzel. Belefacsarjuk a lime levét, majd beleforgatjuk a málnát.

  4. A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, majd gyöngyöző, forró vízben készre főzzük, amíg a felszínre nem jönnek.

  5. A gombócokat meghempergetjük a pirított morzsában, és a málnás krémmel tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a gombóc nem azért zabos, mert mérges valakire, hanem azért, mert próbál kitűnni a mirelit túrógombócok közül egy egészségesebb formában.

A zabos túrógombóc az a típusú desszert, ami úgy ad otthonos, retró érzést, hogy közben egy fokkal könnyedebb és egészségesebb is, mint a klasszikus változat.

Hozzávalók

4 főre
500 g
rögös túró
140 g
apró szemű zabpehely
1 db
tojás
1 csipet
2 ek
méz
0.5 db
citrom
1 tk
vaníliaőrlemény
A morzsához
30 g
vaj
80 g
pankomorzsa
1 ek
méz
A málnás-vaníliás krémhez
250 g
mascarpone
150 g
görög joghurt
1 tk
vaníliaőrlemény
1 csipet
2 ek
méz
1 db
lime leve
200 g
fagyasztott málna

Elkészítés

  1. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a zabpelyhet, a tojást, a sót, a mézet, a reszelt citromhéjat, a vaníliát és a citrom kifacsart levét. Az egészet alaposan átkeverjük, majd pihentetjük, hogy a zab megduzzadjon.

  2. Közben a morzsához a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és aranyszínűre pirítjuk benne a pankomorzsát. Hozzáadjuk a mézet, elkeverjük és félretesszük. 

  3. A krémhez elkeverjük a mascarponét a joghurttal, a vaníliával, a sóval és a mézzel. Belefacsarjuk a lime levét, majd beleforgatjuk a málnát.

  4. A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, majd gyöngyöző, forró vízben készre főzzük, amíg a felszínre nem jönnek.

  5. A gombócokat meghempergetjük a pirított morzsában, és a málnás krémmel tálaljuk. 

Ha tetszett a zabos túrógombóc málnás-vaníliás krémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése