Szendvics

Zé-félepizzakrémesmelegszendvics

Zé-féle pizzakrémes melegszendvics

Hozzávalók
500 g
darált marha-, vagy sertéshús
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
500 ml
passata (passzírozott paradicsom)
140 g
sűrített paradicsom
só, bors
3 púpozott tk
szárított oregánó
2 csapott tk
2 púpozott tk
szárított bazsalikom
150 ml
tej
250 ml
víz
3 tk
keményítő
2 db
jó nagy bagett
100 g
reszelt sajt

Elkészítés

Egy lábasban olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát; addig hevítjük, míg erősen illatozni kezd. Ekkor rádobjuk a darált húst és együtt magas lángon jól lepirítjuk. Felöntjük a passatával, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a szárított olaszos zöldfűszerekkel. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük tejjel és kis lángon 15 percig rotyogtatjuk. A keményítőt kikeverjük a vízzel, ráöntjük a ragura és további 5 percig forraljuk erős kevergetés mellett, hogy szép krémes állagot érjünk el. A kapott pizzás melegszendvicskrémet félbevágott bagettre kenjük, megszórjuk sajttal és 200 fokon, grill funkcióval ropogósra sütjük. Ízlés szerint ketchuppal/majonézzel tálaljuk.

image does not exist

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ugye mindenkinek ismerős az iskolából a klasszikus pizzás melegszendvics? Megunhatatlan és összetéveszthetetlen. A tökéletes vacsi, laktató reggeli vagy lusta hétvégi késői ebéd.

Hozzávalók

4 személyre
500 g
darált marha-, vagy sertéshús
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
500 ml
passata (passzírozott paradicsom)
140 g
sűrített paradicsom
só, bors
3 púpozott tk
szárított oregánó
2 csapott tk
2 púpozott tk
szárított bazsalikom
150 ml
tej
250 ml
víz
3 tk
keményítő
2 db
jó nagy bagett
100 g
reszelt sajt

Egy lábasban olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát; addig hevítjük, míg erősen illatozni kezd. Ekkor rádobjuk a darált húst és együtt magas lángon jól lepirítjuk. Felöntjük a passatával, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a szárított olaszos zöldfűszerekkel. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük tejjel és kis lángon 15 percig rotyogtatjuk. A keményítőt kikeverjük a vízzel, ráöntjük a ragura és további 5 percig forraljuk erős kevergetés mellett, hogy szép krémes állagot érjünk el. A kapott pizzás melegszendvicskrémet félbevágott bagettre kenjük, megszórjuk sajttal és 200 fokon, grill funkcióval ropogósra sütjük. Ízlés szerint ketchuppal/majonézzel tálaljuk.

image does not exist

Ha tetszett a Zé-féle pizzakrémes melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept