Szendvics

Zé-félesültkacsamellesszendvicskörtechutney-val

Zé-féle sült kacsamelles szendvics körtechutney-val

Hozzávalók
20 g
vaj
A kacsához
2 ek
olaj
1 db
kacsamell
(bőr nélkül)
só, bors
1 ág
friss kakukkfű
1 ág
friss rozmaring
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss petrezselyem
(kisebb)
A chutney-hoz
2 ek
cukor
1 fej
salottahagyma
kb. 15 g vaj
2 db
körte
(kisebb)
só, bors
1 csipet
őrölt kardamom
(nagyobb)
2 - 3 ek
fehérborecet
kevés víz
A pirított magokhoz
2 ek
dió
2 ek
tökmag
1 ek
olaj
Az összeállításhoz
2 db
magos croissant
2 ek
krémsajt
1 marék
madársaláta

Elkészítés

A chutney-hoz egy serpenyőben karamellizálni kezdjük a cukrot. Rárakjuk az apróra vágott salottahagymát és a vajat, és bronzszínűre pirítjuk. Beleforgatjuk a felkockázott körtét, és tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kardamommal, hozzáadjuk az ecetet. Tovább rotyogtatjuk, közben, ha elfőtte a levét, pótoljuk a vizet. Akkor jó, ha egy kicsit lekvár állagú.

A magokat közben 1 evőkanál olajjal összekeverve 200 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 percig sütjük.

Kiszedjük a chutney-t, kitöröljük a serpenyőt, és elkezdjük a kacsához melegíteni az olajat. Belerakjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított zöld fűszerekkel. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a vajat is.

A szendvics összeszereléséhez a croissant-t elfelezzük, lepirítjuk a serpenyőben. Rárakjuk a chutney-t, a kacsát, a magokat, madársalit, megkenjük a croissant másik felét a krémsajttal, és kész is.

Zé-féle sült kacsamelles szendvics körtechutney-val

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mutatok nektek egy olyan szendvicset, ami ebéd helyett is tényleg simán megállja a helyét! A fűszeres kacsa és a körtechutney pár perc alatt kész, és egy brutálisan klassz szendót pakolhattok össze belőle!

Hozzávalók

2 főre
20 g
vaj
A kacsához
2 ek
olaj
1 db
kacsamell
(bőr nélkül)
só, bors
1 ág
friss kakukkfű
1 ág
friss rozmaring
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss petrezselyem
(kisebb)
A chutney-hoz
2 ek
cukor
1 fej
salottahagyma
kb. 15 g vaj
2 db
körte
(kisebb)
só, bors
1 csipet
őrölt kardamom
(nagyobb)
2 - 3 ek
fehérborecet
kevés víz
A pirított magokhoz
2 ek
dió
2 ek
tökmag
1 ek
olaj
Az összeállításhoz
2 db
magos croissant
2 ek
krémsajt
1 marék
madársaláta

A chutney-hoz egy serpenyőben karamellizálni kezdjük a cukrot. Rárakjuk az apróra vágott salottahagymát és a vajat, és bronzszínűre pirítjuk. Beleforgatjuk a felkockázott körtét, és tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kardamommal, hozzáadjuk az ecetet. Tovább rotyogtatjuk, közben, ha elfőtte a levét, pótoljuk a vizet. Akkor jó, ha egy kicsit lekvár állagú.

A magokat közben 1 evőkanál olajjal összekeverve 200 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 percig sütjük.

Kiszedjük a chutney-t, kitöröljük a serpenyőt, és elkezdjük a kacsához melegíteni az olajat. Belerakjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított zöld fűszerekkel. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a vajat is.

A szendvics összeszereléséhez a croissant-t elfelezzük, lepirítjuk a serpenyőben. Rárakjuk a chutney-t, a kacsát, a magokat, madársalit, megkenjük a croissant másik felét a krémsajttal, és kész is.

Zé-féle sült kacsamelles szendvics körtechutney-val

Ha tetszett a Zé-féle sült kacsamelles szendvics körtechutney-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept