Húsételek

Zé-féleszupertarja=saltimbocca+Holstein-szelet

Zé-féle szupertarja=saltimbocca + Holstein-szelet

Hozzávalók
2 szelet
tarja
só, bors
olaj
2 szelet
serrano sonka
20 g
vaj
3 - 4 db
zsályalevél
2 db
tojás
A rizshez
1 bögre
rizs
2 bögre
víz
2 ek
olaj
só, bors
0.5 fej
vöröshagyma
1 csokor
friss petrezselyem
1 ág
rozmaring
2 ág
kakukkfű

Elkészítés
A körethez egy üvegtálban összekeverjük a rizst és a vizet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olajat, a hagymát és a felaprított zöldfűszereket, és mikróban 15-20 perc alatt puhára pároljuk.
A tarját sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben olajat hevítünk, és elkezdjük az egyik oldalát pirítani. Másfél perc múlva megfordítjuk, és rárakjuk a pirított felére a serrano sonkát. A serpenyőbe dobjuk a vajat és a nagyobb darabokra vágott zsályaleveleket. Ha a vaj elkezdett barnulni, megfordítjuk a hússzeleteket, és még egy kicsit pirítjuk. Ezután kiszedjük a hússzeleteket egy alufóliára. Rálocsoljuk a barnított, zsályás vajat, becsomagoljuk, és hagyjuk pihenni. 
A visszamaradt zsiradékon megsütjük a tükörtojást. A fehérjét megsózzuk, és ha elkészült, a megsült hússzeleteket a rizzsel és a tojással tálaljuk.
Zé-féle szupertarja
Ha tetszett a Zé-féle szupertarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Még nem hallottatok erről a kajáról? Hát persze, hiszen Zé találta ki! Két különböző receptből gyúrta össze ezt az ételt, a végeredmény pedig isteni lett, majd meglátjátok! Azt is mondhatnánk, hogy a saltimbocca és a Holstein-szelet szerelemgyereke, de nem leszünk ilyen modorosak. :D

Hozzávalók

2 főre
2 szelet
tarja
só, bors
olaj
2 szelet
serrano sonka
20 g
vaj
3 - 4 db
zsályalevél
2 db
tojás
A rizshez
1 bögre
rizs
2 bögre
víz
2 ek
olaj
só, bors
0.5 fej
vöröshagyma
1 csokor
friss petrezselyem
1 ág
rozmaring
2 ág
kakukkfű
A körethez egy üvegtálban összekeverjük a rizst és a vizet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olajat, a hagymát és a felaprított zöldfűszereket, és mikróban 15-20 perc alatt puhára pároljuk.
A tarját sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben olajat hevítünk, és elkezdjük az egyik oldalát pirítani. Másfél perc múlva megfordítjuk, és rárakjuk a pirított felére a serrano sonkát. A serpenyőbe dobjuk a vajat és a nagyobb darabokra vágott zsályaleveleket. Ha a vaj elkezdett barnulni, megfordítjuk a hússzeleteket, és még egy kicsit pirítjuk. Ezután kiszedjük a hússzeleteket egy alufóliára. Rálocsoljuk a barnított, zsályás vajat, becsomagoljuk, és hagyjuk pihenni. 
A visszamaradt zsiradékon megsütjük a tükörtojást. A fehérjét megsózzuk, és ha elkészült, a megsült hússzeleteket a rizzsel és a tojással tálaljuk.
Zé-féle szupertarja
Ha tetszett a Zé-féle szupertarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a zé-féle szupertarja=saltimbocca + holstein-szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése