Szendvics

kedvenccsirkésmelegszendvicse

Zé kedvenc csirkés melegszendvicse

Hozzávalók
A salsához
só, bors
1 db
kápia paprika
(kb. 180 g)
3 szelet
friss ananász
(kb. 150 g tisztítva)
1 ek
barna cukor
1 db
paradicsom
(kb. 120 g)
1 fej
lila hagyma
(kb. 140 g)
2 csipet
morzsolt oregánó
0.5 db
lime leve
1 csokor
koriander
(petrezselyemmel is helyettesíthető)
1 - 2 tk
olívaolaj
A csirkéhez
3 db
csirkefelsőcomb-filé
(kb. 450 g)
3 - 4 ek
olaj
2 ek
A sajtszószhoz
120 g
vörös cheddar
1.5 tk
keményítő
100 ml
főzőtejszín
1 - 2 csipet
cayenne-bors
(opcionális)
Az összerakáshoz
1 db
ciabatta
0.25 db
jégsaláta

Elkészítés

Egy erős lángon felforrósodott serpenyőben, szárazon, 1-2 perc alatt megpirítjuk az apró kockára vágott kápia paprikát, és egy keverőtálba tesszük. A csirkét alaposan bedörzsöljük  1-2 ek olajjal és a fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk legalább 20 percig.

Az ananászt megtisztítjuk, majd egy forró serpenyőben, a barna cukorral elindított karamellen lepirítjuk. Deszkára szedjük, felkockázzuk és a paprikához adjuk. A paradicsomot felcikkezzük, a héját leszedjük, majd összecsapkodjuk, és a keverőtálba szórjuk az ananász mellé. A lila hagymát finomra vágjuk, és ezt is hozzákeverjük az alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az oregánóval, és belelocsoljuk a lime levét.

Felforrósított, 2 ek olajjal meglocsolt serpenyőbe tesszük a csirkét, és mindkét oldalát alaposan megpirítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük 12-15 percre.

A sajtszószhoz a cheddart egy gyorsforralóba reszeljük, rászórjuk a keményítőt, és a tejszínnel kevergetve krémesre forraljuk. A végén ízlés szerint Cayenne-borssal ízesítjük.

A csirkét kivesszük, de nagyon vigyázzatok, mert ilyenkor a serpenyő nagyon sokáig megégetheti a kezeteket! A ciabattát félbevágjuk, és a forró sütőbe dobjuk, hogy megpiruljon.

A salsába keverjük az aprított koriandert és az olívaolajat. A csirkét felcsíkozzuk, majd összerakjuk a szendvicset: a megpirult pékárura egy kis sajtszószt locsolunk, rászórjuk a felaprított jégsalátát, erre pakoljuk a felcsíkozott csirkét, megpakoljuk a salsával, és rálocsoljuk a maradék sajtszószt.

Zé kedvenc csirkés melegszendvicse
Zé kedvenc csirkés melegszendvicse
  • Elkészítési idő: kb. 30 perc 
  • Pácolás: min. 20 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy igazán cuccos, Miamiból Mexikóba tartó szendvicsjáratra invitállak benneteket. Vétek lenne kihagyni!

Hozzávalók

2 főre
A salsához
só, bors
1 db
kápia paprika
(kb. 180 g)
3 szelet
friss ananász
(kb. 150 g tisztítva)
1 ek
barna cukor
1 db
paradicsom
(kb. 120 g)
1 fej
lila hagyma
(kb. 140 g)
2 csipet
morzsolt oregánó
0.5 db
lime leve
1 csokor
koriander
(petrezselyemmel is helyettesíthető)
1 - 2 tk
olívaolaj
A csirkéhez
3 db
csirkefelsőcomb-filé
(kb. 450 g)
3 - 4 ek
olaj
2 ek
A sajtszószhoz
120 g
vörös cheddar
1.5 tk
keményítő
100 ml
főzőtejszín
1 - 2 csipet
cayenne-bors
(opcionális)
Az összerakáshoz
1 db
ciabatta
0.25 db
jégsaláta

Egy erős lángon felforrósodott serpenyőben, szárazon, 1-2 perc alatt megpirítjuk az apró kockára vágott kápia paprikát, és egy keverőtálba tesszük. A csirkét alaposan bedörzsöljük  1-2 ek olajjal és a fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk legalább 20 percig.

Az ananászt megtisztítjuk, majd egy forró serpenyőben, a barna cukorral elindított karamellen lepirítjuk. Deszkára szedjük, felkockázzuk és a paprikához adjuk. A paradicsomot felcikkezzük, a héját leszedjük, majd összecsapkodjuk, és a keverőtálba szórjuk az ananász mellé. A lila hagymát finomra vágjuk, és ezt is hozzákeverjük az alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az oregánóval, és belelocsoljuk a lime levét.

Felforrósított, 2 ek olajjal meglocsolt serpenyőbe tesszük a csirkét, és mindkét oldalát alaposan megpirítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük 12-15 percre.

A sajtszószhoz a cheddart egy gyorsforralóba reszeljük, rászórjuk a keményítőt, és a tejszínnel kevergetve krémesre forraljuk. A végén ízlés szerint Cayenne-borssal ízesítjük.

A csirkét kivesszük, de nagyon vigyázzatok, mert ilyenkor a serpenyő nagyon sokáig megégetheti a kezeteket! A ciabattát félbevágjuk, és a forró sütőbe dobjuk, hogy megpiruljon.

A salsába keverjük az aprított koriandert és az olívaolajat. A csirkét felcsíkozzuk, majd összerakjuk a szendvicset: a megpirult pékárura egy kis sajtszószt locsolunk, rászórjuk a felaprított jégsalátát, erre pakoljuk a felcsíkozott csirkét, megpakoljuk a salsával, és rálocsoljuk a maradék sajtszószt.

Zé kedvenc csirkés melegszendvicse
Zé kedvenc csirkés melegszendvicse
  • Elkészítési idő: kb. 30 perc 
  • Pácolás: min. 20 perc

Ha tetszett a Zé kedvenc csirkés melegszendvicse receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept