Street Kitchen

Zöldcurryszöldbableves

Zöld currys zöldbableves

Hozzávalók
1 fej
salottahagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
500 g
csirkemell
só, bors
2 db
répa
1 szál
szárzeller
2 db
közepes krumpli
2 - 2.5 l
víz
500 g
zöldbab
150 ml
kókusztejszín
0.5 db
lime leve és az egész héja
A currypasztához
1
cm friss gyömbér
1 gerezd
fokhagyma
1 fej
salottahagyma
1 szál
citromnád
2 csokor
friss koriander
1 csokor
friss bazsalikom
0.5 db
lime leve
1 tk
(madras) currypor
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt kömény
2 ek
olaj
só, bors

Elkészítés
A lime-ot megmossuk és lereszeljük a héját.A currypasztához felaprítjuk a gyömbért, a fokhagymát, a salottahagymát és a citromnádat, és a többi hozzávalóval együtt lezúzzuk egy aprítógépben.A leveshez apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát, és egy nagy lábasban üvegesre pároljuk az olajon. Rádobjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, és addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Sózzuk, borsozzuk, és rárakjuk a currypaszta felét. Összeforgatjuk, és beledobjuk a felszeletelt répát, a zellert és a kis kockákra vágott krumplit, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, és addig rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg félig meg nem puhulnak a zöldségek. Ekkor beledobjuk a zöldbabot, és 7-8 perc főzés után mehet bele a kókusztejszín, a lime héja és a másik felének a leve. Rottyan egyet, belekeverjük a maradék currypasztát, és el is zárhatjuk. Tálakba szedve tálaljuk.
Ha tetszett a zöld currys zöldbableves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Itt van a zöldbabszezon, de most újítsatok be egy igazán friss és nagyon durván ízgazdag verziót, aminek semmi köze a hagyományos tejfölös változathoz. Hús nélkül is működik, a vegák csak hagyják ki a csirkét, és máris mindenki számára meg fog felelni. ;)

Hozzávalók

4 - 6 főre
1 fej
salottahagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
500 g
csirkemell
só, bors
2 db
répa
1 szál
szárzeller
2 db
közepes krumpli
2 - 2.5 l
víz
500 g
zöldbab
150 ml
kókusztejszín
0.5 db
lime leve és az egész héja
A currypasztához
1
cm friss gyömbér
1 gerezd
fokhagyma
1 fej
salottahagyma
1 szál
citromnád
2 csokor
friss koriander
1 csokor
friss bazsalikom
0.5 db
lime leve
1 tk
(madras) currypor
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt kömény
2 ek
olaj
só, bors
A lime-ot megmossuk és lereszeljük a héját.A currypasztához felaprítjuk a gyömbért, a fokhagymát, a salottahagymát és a citromnádat, és a többi hozzávalóval együtt lezúzzuk egy aprítógépben.A leveshez apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát, és egy nagy lábasban üvegesre pároljuk az olajon. Rádobjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, és addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Sózzuk, borsozzuk, és rárakjuk a currypaszta felét. Összeforgatjuk, és beledobjuk a felszeletelt répát, a zellert és a kis kockákra vágott krumplit, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, és addig rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg félig meg nem puhulnak a zöldségek. Ekkor beledobjuk a zöldbabot, és 7-8 perc főzés után mehet bele a kókusztejszín, a lime héja és a másik felének a leve. Rottyan egyet, belekeverjük a maradék currypasztát, és el is zárhatjuk. Tálakba szedve tálaljuk.
Ha tetszett a zöld currys zöldbableves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Zöld currys zöldbableves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept