Vegetáriánus ételek

Zöldnaanlepényjoghurtosmártogatóssal

Zöld naan lepény joghurtos mártogatóssal

Hozzávalók
A lepényekhez
2 nagy marék
bébispenót
1 ág
rozmaring
10 db
bazsalikomlevél
1 csokor
petrezselyem
200 ml
langyos víz
7 g
szárított élesztő
360 g
liszt
1 ek
olaj
2 ek
görög joghurt
1 tk
cukor
1 mk
A mártogatóshoz
200 ml
görög joghurt
pár csepp citromlé
só, bors
1 - 2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
menta

Elkészítés

A lepényekhez a spenótot, a rozmaringág levélkéit, a bazsalikomot és a petrezselymet egy aprítóba rakjuk, felöntjük kb. 100 ml vízzel, és alaposan lezúzzuk. A maradék vízbe belekeverjük az élesztőt, előveszünk egy nagy tálat, belemérjük a lisztet, az olajat, a joghurtot, a cukrot és a sót, majd beleöntjük az élesztős vizet és a zöld fűszeres keveréket is. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk, és 40 percig kelesztjük. Újra átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk, lisztezett felületen 1-2 mm-esre nyújtjuk, és egyenként megsütjük őket. 

Zöld naan lepény

Ehhez előveszünk egy nagyobb serpenyőt, rádobunk 1 db kinyújtott tésztalapot, és közepes hőmérsékleten, fedővel lefedve, pár percig sütjük az egyik oldalát. Mikor levesszük a fedőt, szép hólyagos tésztát kell kapnunk, ekkor megfordítjuk, és még kb. 1 percig pirítjuk a lepény másik oldalát is.  Ha kész van, nedves konyharuhával beborítjuk, és kisütjük a többi lepényt is. 

Zöld naan lepény

A mártogatóshoz a görög joghurthoz keverjük a citromlevet, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöld fűszereket, majd ezzel tálaljuk a naan lepényeket. Kevés fűszeres olajjal lekenve is nagyon finom.

www.streetkitchen.hu

A klasszikus, indiai naan lepény zöld fűszeres változata, amely reggelik alapjának is tökéletes, de egy esti filmnézéshez is simán leülhetsz vele, miközben tunkolod a frissítő, mentás mártogatósba a ropogós lepényeket.

Hozzávalók

8 - 10 lepényhez
A lepényekhez
2 nagy marék
bébispenót
1 ág
rozmaring
10 db
bazsalikomlevél
1 csokor
petrezselyem
200 ml
langyos víz
7 g
szárított élesztő
360 g
liszt
1 ek
olaj
2 ek
görög joghurt
1 tk
cukor
1 mk
A mártogatóshoz
200 ml
görög joghurt
pár csepp citromlé
só, bors
1 - 2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
menta

A lepényekhez a spenótot, a rozmaringág levélkéit, a bazsalikomot és a petrezselymet egy aprítóba rakjuk, felöntjük kb. 100 ml vízzel, és alaposan lezúzzuk. A maradék vízbe belekeverjük az élesztőt, előveszünk egy nagy tálat, belemérjük a lisztet, az olajat, a joghurtot, a cukrot és a sót, majd beleöntjük az élesztős vizet és a zöld fűszeres keveréket is. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk, és 40 percig kelesztjük. Újra átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk, lisztezett felületen 1-2 mm-esre nyújtjuk, és egyenként megsütjük őket. 

Zöld naan lepény

Ehhez előveszünk egy nagyobb serpenyőt, rádobunk 1 db kinyújtott tésztalapot, és közepes hőmérsékleten, fedővel lefedve, pár percig sütjük az egyik oldalát. Mikor levesszük a fedőt, szép hólyagos tésztát kell kapnunk, ekkor megfordítjuk, és még kb. 1 percig pirítjuk a lepény másik oldalát is.  Ha kész van, nedves konyharuhával beborítjuk, és kisütjük a többi lepényt is. 

Zöld naan lepény

A mártogatóshoz a görög joghurthoz keverjük a citromlevet, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöld fűszereket, majd ezzel tálaljuk a naan lepényeket. Kevés fűszeres olajjal lekenve is nagyon finom.

Ha tetszett a Zöld naan lepény joghurtos mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept