Saláták

Zöldsalátaházicroutonnalésspárgával

Zöldsaláta házi croutonnal és spárgával

Hozzávalók
A croutonhoz
2 db
kicsit szikkadt zsemle, kockákra szeletelve
2 ek
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
reszelt parmezán
Az öntethez
0.5 tk
mustár
2 db
tojássárgája
4 - 6 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
A salátához
2 marék
spenót
5 szál
újhagyma
1 marék
cukorborsó
0.5 marék
újborsó
10 levél
friss bazsalikom
10 levél
friss citromfű
10 levél
friss menta
3 db
zöld spárga

Elkészítés

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a zsemlekockákat és elkezdjük pirítani. A fokhagymát felaprítjuk és a zsemlekockákhoz adjuk és jól összerázzuk. Megszórjuk parmezánnal és tovább rázogatjuk, majd félretesszük.

A tojássárgáját, egy habverő segítségével, kissé kikeverjük a mustárral és a sóval. Folyamatos keverés mellett, több részletben hozzáadjuk az olívaolajat egészen addig, krémes emulziót kapunk. Egy keverőtálba tesszük a nagyobb darabokra vágott spenótot, a karikákra vágott újhagymát, a csíkokra vágott cukorborsót, a kifőtt újborsót és az összetépkedett friss zöldfűszereket. A spárgák fejét levágjuk és felaprítva a keverőtálba tesszük. A spárgák fás részét letörjük, a többit pedig egy zöldséghámozó segítségével vékony csíkokra vágjuk és ezt is a többi zöldséghez adjuk. Leöntjük az öntettel, alaposan összeforgatjuk és megszórjuk a croutonnal.

www.streetkitchen.hu

Ha kíváncsiak vagytok, hogy a spárgakrémlevesen kívül, milyen kajákat tudtok készíteni, ebből a csodálatos alapanyagból, akkor nagyon jó helyen vagytok. Ez az új kedvenc salátánk: a zöld saláta házi croutonnal és spárgával.

Hozzávalók

1
A croutonhoz
2 db
kicsit szikkadt zsemle, kockákra szeletelve
2 ek
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
reszelt parmezán
Az öntethez
0.5 tk
mustár
2 db
tojássárgája
4 - 6 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
A salátához
2 marék
spenót
5 szál
újhagyma
1 marék
cukorborsó
0.5 marék
újborsó
10 levél
friss bazsalikom
10 levél
friss citromfű
10 levél
friss menta
3 db
zöld spárga

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a zsemlekockákat és elkezdjük pirítani. A fokhagymát felaprítjuk és a zsemlekockákhoz adjuk és jól összerázzuk. Megszórjuk parmezánnal és tovább rázogatjuk, majd félretesszük.

A tojássárgáját, egy habverő segítségével, kissé kikeverjük a mustárral és a sóval. Folyamatos keverés mellett, több részletben hozzáadjuk az olívaolajat egészen addig, krémes emulziót kapunk. Egy keverőtálba tesszük a nagyobb darabokra vágott spenótot, a karikákra vágott újhagymát, a csíkokra vágott cukorborsót, a kifőtt újborsót és az összetépkedett friss zöldfűszereket. A spárgák fejét levágjuk és felaprítva a keverőtálba tesszük. A spárgák fás részét letörjük, a többit pedig egy zöldséghámozó segítségével vékony csíkokra vágjuk és ezt is a többi zöldséghez adjuk. Leöntjük az öntettel, alaposan összeforgatjuk és megszórjuk a croutonnal.

Ha tetszett a Zöldsaláta házi croutonnal és spárgával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept