Street Kitchen

Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

Hozzávalók
2 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
pirospaprika
700 g
zöldbab
só, bors
2 db
babérlevél
2 ek
liszt
300 g
tejföl
pár csepp citromlé (ízlés szerint)

Elkészítés

A zöldbabfőzelék elkészítését azzal kezdjük, hogy az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, amit szintén kicsit megpirítunk. Ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, majd ha a víz szinte teljesen elfőtt, hozzáadjuk a zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk és jöhet bele a babérlevél.

Ha a zöldbab már megpuhult, akkor a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és kb. 200 ml vízzel, és folyamatos kevergetés közben a zöldbabhoz öntjük a tejföllel együtt. Ha nem elég savanykás, akkor pár csepp citromlével savanyíthatjuk.

[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Zöldbabfőzelék (Fotó: Street Kitchen)[/caption]

Vörös, zöld, fekete – a bab jöhet minden színben! A vörösbab, a feketebab és a zöldbab főzelékként elkészítve egyaránt ízletes és izgalmas végeredményt ad. A zöldbabfőzelék recept után próbáld ki ezeket a babos finomságokat is:

Mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal

Fejtettbab-főzelék, ahogy Lajos készíti

Vajbabfőzelék

www.streetkitchen.hu

A zöldbabfőzelék egy igazi klasszikus a főzelékek mezőnyében, és nálunk a szerkesztőségben mindig nagy az öröm, amikor ez az ebéd. Egyétek fasírttal, pörivel, vagy akár bundás kenyérrel! :)

Hozzávalók

4 főre
2 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
pirospaprika
700 g
zöldbab
só, bors
2 db
babérlevél
2 ek
liszt
300 g
tejföl
pár csepp citromlé (ízlés szerint)

A zöldbabfőzelék elkészítését azzal kezdjük, hogy az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, amit szintén kicsit megpirítunk. Ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, majd ha a víz szinte teljesen elfőtt, hozzáadjuk a zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk és jöhet bele a babérlevél.

Ha a zöldbab már megpuhult, akkor a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és kb. 200 ml vízzel, és folyamatos kevergetés közben a zöldbabhoz öntjük a tejföllel együtt. Ha nem elég savanykás, akkor pár csepp citromlével savanyíthatjuk.

[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Zöldbabfőzelék (Fotó: Street Kitchen)[/caption]

Vörös, zöld, fekete – a bab jöhet minden színben! A vörösbab, a feketebab és a zöldbab főzelékként elkészítve egyaránt ízletes és izgalmas végeredményt ad. A zöldbabfőzelék recept után próbáld ki ezeket a babos finomságokat is:

Mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal

Fejtettbab-főzelék, ahogy Lajos készíti

Vajbabfőzelék

Ha tetszett a Zöldbabfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept