A zöldbabfőzelék elkészítését azzal kezdjük, hogy az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, amit szintén kicsit megpirítunk. Ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, majd ha a víz szinte teljesen elfőtt, hozzáadjuk a zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk és jöhet bele a babérlevél.

Ha a zöldbab már megpuhult, akkor a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és kb. 200 ml vízzel, és folyamatos kevergetés közben a zöldbabhoz öntjük a tejföllel együtt. Ha nem elég savanykás, akkor pár csepp citromlével savanyíthatjuk.
[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Vörös, zöld, fekete – a bab jöhet minden színben! A vörösbab, a feketebab és a zöldbab főzelékként elkészítve egyaránt ízletes és izgalmas végeredményt ad. A zöldbabfőzelék recept után próbáld ki ezeket a babos finomságokat is:
Mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal