Ragulevesek

Zöldborsóscsirkeraguleves

Zöldborsós csirkeraguleves

Hozzávalók
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
200 g
csirkecombfilé
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
1 ek
majoránna
só, bors
800 ml
alaplé vagy víz
250 g
zöldborsó
50 g
eperlevél tészta
150 ml
főzőtejszín
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A zöldborsós csirkeraguleves első lépése, hogy egy lábasban, közepes hőmérsékleten megpirítjuk az olajon a finomra vágott vörös- és fokhagymát 3-4 perc alatt. Hozzáadjuk a 1,5 cm-es kockára vágott csirkecombot és erősebb hőfokon 2-3 percig pirítjuk. Jöhet hozzá a 0,5 cm-es karikákra vágott sárga- és fehérrépa, a majoránna, sózzuk, borsozzuk és újabb 2-3 percig pirítjuk.

Felöntjük az alaplével és addig főzzük, míg a zöldség és a hús meg nem puhul, ami kb. 15 percet vesz igénybe. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, a tésztát, a tejszínt, és ezeket is puhára főzzük benne kb. 5 perc alatt. A kész ragulevest tányérokba szedjük és finomra vágott petrezselyemmel frissítjük.

zoldborsos-csirkeragu-leves
Zöldborsós csirkeraguleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

Jöhet még néhány verzió ragulevesből?

Pulykahúsgolyós raguleves bulgurral

Tárkonyos kacsaraguleves

Vadrizses-zöldséges csirkeraguleves

www.streetkitchen.hu

Egy jól ismert raguleves, ami szinte mindenkinél befutó és egész gyorsan el is készíthető. Amikor megjelenik a kertben vagy a piacon a friss zöldborsó, mindenképp próbáljátok ki!

Hozzávalók

4 főre
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
200 g
csirkecombfilé
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
1 ek
majoránna
só, bors
800 ml
alaplé vagy víz
250 g
zöldborsó
50 g
eperlevél tészta
150 ml
főzőtejszín
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem

A zöldborsós csirkeraguleves első lépése, hogy egy lábasban, közepes hőmérsékleten megpirítjuk az olajon a finomra vágott vörös- és fokhagymát 3-4 perc alatt. Hozzáadjuk a 1,5 cm-es kockára vágott csirkecombot és erősebb hőfokon 2-3 percig pirítjuk. Jöhet hozzá a 0,5 cm-es karikákra vágott sárga- és fehérrépa, a majoránna, sózzuk, borsozzuk és újabb 2-3 percig pirítjuk.

Felöntjük az alaplével és addig főzzük, míg a zöldség és a hús meg nem puhul, ami kb. 15 percet vesz igénybe. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, a tésztát, a tejszínt, és ezeket is puhára főzzük benne kb. 5 perc alatt. A kész ragulevest tányérokba szedjük és finomra vágott petrezselyemmel frissítjük.

zoldborsos-csirkeragu-leves
Zöldborsós csirkeraguleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

Jöhet még néhány verzió ragulevesből?

Pulykahúsgolyós raguleves bulgurral

Tárkonyos kacsaraguleves

Vadrizses-zöldséges csirkeraguleves

Ha tetszett a Zöldborsós csirkeraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept