A zöldborsós csirkeraguleves első lépése, hogy egy lábasban, közepes hőmérsékleten megpirítjuk az olajon a finomra vágott vörös- és fokhagymát 3-4 perc alatt. Hozzáadjuk a 1,5 cm-es kockára vágott csirkecombot és erősebb hőfokon 2-3 percig pirítjuk. Jöhet hozzá a 0,5 cm-es karikákra vágott sárga- és fehérrépa, a majoránna, sózzuk, borsozzuk és újabb 2-3 percig pirítjuk.
Felöntjük az alaplével és addig főzzük, míg a zöldség és a hús meg nem puhul, ami kb. 15 percet vesz igénybe. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, a tésztát, a tejszínt, és ezeket is puhára főzzük benne kb. 5 perc alatt. A kész ragulevest tányérokba szedjük és finomra vágott petrezselyemmel frissítjük.

- Elkészítési idő: 40 perc