Hozzávalók
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 300 g gomba (csiperke)
- 2 fej hagyma
- 3 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g vadrizs
- 1 ek tárkony
- 4 db babérlevél
- 300 g csirkemell
- só, bors
- 2 ½ - 3 liter alaplé vagy víz
- 2 ek étkezési keményítő
- 250 ml tejszín
Hozzávalók
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 300 g gomba (csiperke)
- 2 fej hagyma
- 3 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g vadrizs
- 1 ek tárkony
- 4 db babérlevél
- 300 g csirkemell
- só, bors
- 2 ½ - 3 liter alaplé vagy víz
- 2 ek étkezési keményítő
- 250 ml tejszín
A sárga- és fehérrépákat kisebb kockákra vágjuk, a gombákat pedig, ha nagyobbak, akkor félbevágjuk, majd így szeleteljük fel. A hagymát keresztben bevágjuk. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, majd beleszórjuk a répákat, rádobjuk a hagymát és az egész gerezd fokhagymákat, és kissé lepirítjuk őket. Mehet a zöldségekhez a gomba, a vadrizs, tárkony és a babérlevelek is. Ezekkel is pirítjuk az alapot pár percig. Közben a csirkemellet is kisebb kockákra vágjuk, majd rádobjuk a zöldségekre, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével (vagy vízzel). Puhára főzzük a rizst és a zöldségeket.
A keményítőt elkeverjük a tejszínben, merünk hozzá 1 merőkanál forró levest, elkeverjük, és az egészet visszaöntjük a levesbe. Újra átkeverjük, megvárjuk, amíg újra felforr, és már kész is vagyunk!
Ha tetszett a vadrizses-zöldséges csirkeraguleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!