A zöldfűszeres sajtos tallér elkészítésének első lépéseként a sajtot kis lyukú reszelőn egy keverőtálba reszeljük, és hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a sót, a tojást, a tejfölt, az olvasztott vajat és végül a nagyon finomra vágott zöldfűszereket is. Alaposan összegyúrjuk, majd lefóliázva 1 órán át a hűtőben pihentetjük a tésztát. Amint letelt az idő, 25-30 g-os golyókat formázunk belőle, és darabonként 1-2 perc alatt egy tallérsütőben ropogósra sütjük őket.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Pihentetési idő: 1 óra
- Sütési idő: 30-40 perc
Tudjuk-tudjuk, hogy a nassolás nem helyénvaló viselkedés egy felelősen étkező ember életében, de azért néha nehéz ellenállni. Viszont, ha már elcsábultok egy kis ropogtatni való iránt, akkor remek mentség, ha házilag készítitek el a nasit, így legalább azt is tudjátok, hogy mi van benne. Persze mindenkinek más jelenti a bűnös élvezetet. Mi most összeszedtünk néhányat, amiket otthon is összedobhattok.
Provence-i popcorn csirke kéksajtos mártogatóssal
Sós karamellás csavart fahéjas cukorral