Street Kitchen

Zöldségesgombaleves

Zöldséges gombaleves

Hozzávalók
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(130 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(90 g/szál)
½ db tv-paprika
(40 g/db)
500 g
csiperke gomba
1 tk
sűrített paradicsom
2 szál
kakukkfű
1 csokor
petrezselyem
0.5 mk
őrölt kömény
1 mk
fekete bors
2 tk
fűszerpaprika
2 tk
darált paprika-krém
2 tk
pritamin paprika krém
1500 ml
víz vagy alaplé
130 g
csipetke
100 g
tejföl

Elkészítés

A zöldséges gombaleves elkészítéséhez először olajat melegítünk egy fazékban és közepes hőfokon kb. 6 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a kb. 0,5 centis kockára vágott sárga- és fehérrépát és a tv-paprikát, a cikkekre vágott gombát, a sűrített paradicsomot, és magas hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk.

Hozzáadjuk az alaphoz a kakukkfüvet, a petrezselymet, a köményt, a fekete borsot, a fűszerpaprikát, a darált paprika-krémet, a pritamin paprika krémet, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével. Amikor forr sózzuk, és közepes hőfokon kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a száraz csipetkét. Azért kell már most hozzáadni, mert a bolti csipetkének viszonylag sok a főzési ideje. Amennyiben frissel dolgozunk, azt elég a főzés vége előtt kb. 3 perccel hozzáadni.

Amikor megpuhultak a zöldségek, a tejfölhöz kanalazunk 1-2 evőkanálnyit a léből, csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a leveshez. Egyet forralunk rajta és tálalunk. 

zoldseges-gombaleves
Zöldséges gombaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Bírod Zsolti receptjeit és kipróbálnál a zöldséges gombaleves mellé még más kajákat is tőle? Mutatunk még hármat, amit te is imádni fogsz!

Sváb pecsenye

Tejszínes-spenótos krumpli besütve

Kéksajtos rakott cukkini

www.streetkitchen.hu

Ez az egyszerű leves a gombának köszönhetően egy igazi ízbomba. Kóstold meg, és engedd, hogy az egyszerűsége és az ízek varázsa egy pillanat alatt elbűvöljenek.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(130 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(90 g/szál)
½ db tv-paprika
(40 g/db)
500 g
csiperke gomba
1 tk
sűrített paradicsom
2 szál
kakukkfű
1 csokor
petrezselyem
0.5 mk
őrölt kömény
1 mk
fekete bors
2 tk
fűszerpaprika
2 tk
darált paprika-krém
2 tk
pritamin paprika krém
1500 ml
víz vagy alaplé
130 g
csipetke
100 g
tejföl

A zöldséges gombaleves elkészítéséhez először olajat melegítünk egy fazékban és közepes hőfokon kb. 6 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a kb. 0,5 centis kockára vágott sárga- és fehérrépát és a tv-paprikát, a cikkekre vágott gombát, a sűrített paradicsomot, és magas hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk.

Hozzáadjuk az alaphoz a kakukkfüvet, a petrezselymet, a köményt, a fekete borsot, a fűszerpaprikát, a darált paprika-krémet, a pritamin paprika krémet, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével. Amikor forr sózzuk, és közepes hőfokon kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a száraz csipetkét. Azért kell már most hozzáadni, mert a bolti csipetkének viszonylag sok a főzési ideje. Amennyiben frissel dolgozunk, azt elég a főzés vége előtt kb. 3 perccel hozzáadni.

Amikor megpuhultak a zöldségek, a tejfölhöz kanalazunk 1-2 evőkanálnyit a léből, csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a leveshez. Egyet forralunk rajta és tálalunk. 

zoldseges-gombaleves
Zöldséges gombaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Bírod Zsolti receptjeit és kipróbálnál a zöldséges gombaleves mellé még más kajákat is tőle? Mutatunk még hármat, amit te is imádni fogsz!

Sváb pecsenye

Tejszínes-spenótos krumpli besütve

Kéksajtos rakott cukkini

Ha tetszett a Zöldséges gombaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept