Hozzávalók
- 500 g parázsburgonya
- só, bors
- 500 ml habtejszín
- 50 ml víz
- 2 tk keményítő
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 g bébispenót
Tejszínes-spenótos krumpli besütve
Hozzávalók
- 500 g parázsburgonya
- só, bors
- 500 ml habtejszín
- 50 ml víz
- 2 tk keményítő
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 g bébispenót
A tejszínes-spenótos krumpli elkészítésének első lépéseként a krumplikat megmossuk, héjastól félbevágjuk és megsózzuk. A tejszínben elkeverjük a vízzel kikevert keményítőt és a zúzott fokhagymát, majd a sütőtálba öntjük. Én egy kb. 28 cm átmérőjű kerek formát választottam, de ettől el lehet térni. A tejszínes keverékbe beletesszük a spenótleveleket úgy, hogy azokat minél inkább ellepje a tejszín, és sózzuk, borsozzuk. Beleültetjük a krumplikat a vágási (Feri 😀) felülettel felfelé, betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre és készre sütjük. Köretként vagy önmagában is kiváló.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a tejszínes-spenótos krumpli besütve recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Kevés olyan embert ismerünk, aki egy jóleső főzőcskézés után arra vágyna, hogy elmosogassa a koszos edényeket. Ezt a folyamatot rövidíthatjük le jócskán, ha eleve olyan ételt készítünk, amikhez csak egy lábost kell használnunk. Mutatjuk is, hogy milyen recepteket írjatok fel magatoknak az ilyen napokra.
Cukkinis-paradicsomos egylábasos penne