Pékség

Zöldségeshasé

Zöldséges hasé

Hozzávalók
1 db
tojás a kenéshez
szezámmag a szóráshoz
20 ml
olaj
100 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
150 g
sárgarépa
50 g
szárzeller
só, bors
400 g
250 ml
passata
1 ek
oregánó
2 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)

Elkészítés

A zöldséges haséhoz egy serpenyőben, közepesen erős lángon olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott hagymát. 1-2 perc pirítás után beletesszük a zúzott fokhagymát, majd még egy kis pirítás után a kis lyukú reszelőn lereszelt répát és a kis kockákra vágott zellert is. 1 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 75 ml vízzel.

Addig pároljuk, amíg a folyadék el nem párolog, majd ezt még legalább egyszer megismételjük. Hozzáadjuk a húspótlót, alaposan elkeverjük a zöldséges alappal, majd felöntjük a passatával. 4-5 perc után megszórjuk az oregánóval, és lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A leveles tésztát keresztben 6 egyenlő részre vágjuk. A sávok közepére halmozunk egy csíkban a töltelékből, majd az egyik szélét lekenjük tojással, és felcsavarjuk, majd kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Mindegyik csíkkal így járunk el. Lekenjük a tetejüket enyhén felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

  • Elkészítési idő: 40 perc
zoldseges-hase
Zöldséges hasé

Ezek a sós rágcsálnivalók is érdekelhetnek:

Káposztás hasé

Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez egy olyan nasi, amit ha épp nem szeretnél enni, akkor is tutira el fog fogyni. Csak tedd ki az asztalra, és nézd meg, milyen gyakran mennek majd rá a kezek! Figyelj, hogy legyen tartalékban még egy adag a hozzávalókból, mert tuti szükség lesz rá.

Hozzávalók

70 darab haséhoz
1 db
tojás a kenéshez
szezámmag a szóráshoz
20 ml
olaj
100 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
150 g
sárgarépa
50 g
szárzeller
só, bors
400 g
250 ml
passata
1 ek
oregánó
2 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)

A zöldséges haséhoz egy serpenyőben, közepesen erős lángon olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott hagymát. 1-2 perc pirítás után beletesszük a zúzott fokhagymát, majd még egy kis pirítás után a kis lyukú reszelőn lereszelt répát és a kis kockákra vágott zellert is. 1 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 75 ml vízzel.

Addig pároljuk, amíg a folyadék el nem párolog, majd ezt még legalább egyszer megismételjük. Hozzáadjuk a húspótlót, alaposan elkeverjük a zöldséges alappal, majd felöntjük a passatával. 4-5 perc után megszórjuk az oregánóval, és lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A leveles tésztát keresztben 6 egyenlő részre vágjuk. A sávok közepére halmozunk egy csíkban a töltelékből, majd az egyik szélét lekenjük tojással, és felcsavarjuk, majd kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Mindegyik csíkkal így járunk el. Lekenjük a tetejüket enyhén felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

  • Elkészítési idő: 40 perc
zoldseges-hase
Zöldséges hasé

Ezek a sós rágcsálnivalók is érdekelhetnek:

Káposztás hasé

Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

Ha tetszett a Zöldséges hasé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept