A zöldséges rizs első lépéseként a rizst felrakjuk bő, sós vízben főni. Mikor megpuhult, leszűrjük és hagyjuk kicsit hűlni. Miközben fő a rizs, egy forró serpenyőben lepirítjuk az olajon a vékony szeletekre vágott gombát. Mikor lepirult, beledobjuk a megtisztított, lereszelt répát, a 0,5 cm-es kockákra vágott szárzellert és az egészet alaposan lepirítjuk. Ezután mehet hozzá a friss spenót is, borsozzuk, felöntjük a szójaszósszal és beledobjuk a főtt rizst is.
Nem kevergetjük, csak hagyjuk, hogy kicsit odakapjon az alja, aztán elkeverjük és ismét kicsit odakapatjuk. Kész is vagyunk, ehetjük bármivel – grillezett sajttal, sült hússal vagy csak simán villával is. 😀

- Elkészítési idő: 30 perc