Street Kitchen

Zöldségestúrófasírtparadicsomospirítóssal

Zöldséges túrófasírt paradicsomos pirítóssal

Hozzávalók
A túrófasírthoz
4 ek
olívaolaj
150 g
cukkini
80 g
sárgarépa
1 szál
zellerszár
(50 g/szál)
só, bors
250 g
rögös túró
1 db
tojás
1 tk
fokhagymapor
20 g
parmezán
1 csokor
friss petrezselyem
3 ek
zabliszt
A pan con tomatéhoz
2 db
húsos paradicsom
só, bors
4 ek
olívaolaj
4 szelet
kovászos kenyér

Elkészítés

A zöldséges túrófasírt elkészítéséhez egy serpenyőben 1-2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a lereszelt cukkinit és répát, valamint az apróra vágott zellert, közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük lehűlni. A túrót kicsit áttörjük, majd hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, a fokhagymaport, a reszelt parmezánt, az aprított petrezselymet, a pirított zöldségeket és a zablisztet, ezután összekeverjük és hagyjuk állni egy kicsit.

A paradicsomok végeit levágjuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd átszűrjük, hogy a levet le tudjuk önteni a paradicsom húsáról. A paradicsomhúst sózzuk, borsozzuk és hozzákeverünk 2 evőkanál olívaolajat. A kenyérszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és egy serpenyőben közepes lángon mindkét oldalát megpirítjuk.

Ugyanabba a serpenyőbe öntünk 1-2 evőkanál olívaolajat, és két részletben megpirítjuk a nagyobb, kiformázott fasírtokat, 8-9 db jön ki belőle. Alacsonyabb hőfokon, oldalanként 3-4 percig sütjük, majd ezeket is kiszedjük. A pirítósokra szedünk a paradicsomból, majd ezen tálaljuk a túrófasírtot.

zoldseges-turofasirt-2
Zöldséges túrófasírt paradicsomos pirítóssal (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A spanyolok egyik kedvenc előétele ez a paradicsomos toast, ami tökéletesen passzol a túrófasírthoz. Itt van még a nyár, a cukkini- és a paradicsomszezon, úgyhogy érdemes még most elkészíteni.

Hozzávalók

4 főre
A túrófasírthoz
4 ek
olívaolaj
150 g
cukkini
80 g
sárgarépa
1 szál
zellerszár
(50 g/szál)
só, bors
250 g
rögös túró
1 db
tojás
1 tk
fokhagymapor
20 g
parmezán
1 csokor
friss petrezselyem
3 ek
zabliszt
A pan con tomatéhoz
2 db
húsos paradicsom
só, bors
4 ek
olívaolaj
4 szelet
kovászos kenyér

A zöldséges túrófasírt elkészítéséhez egy serpenyőben 1-2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a lereszelt cukkinit és répát, valamint az apróra vágott zellert, közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük lehűlni. A túrót kicsit áttörjük, majd hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, a fokhagymaport, a reszelt parmezánt, az aprított petrezselymet, a pirított zöldségeket és a zablisztet, ezután összekeverjük és hagyjuk állni egy kicsit.

A paradicsomok végeit levágjuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd átszűrjük, hogy a levet le tudjuk önteni a paradicsom húsáról. A paradicsomhúst sózzuk, borsozzuk és hozzákeverünk 2 evőkanál olívaolajat. A kenyérszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és egy serpenyőben közepes lángon mindkét oldalát megpirítjuk.

Ugyanabba a serpenyőbe öntünk 1-2 evőkanál olívaolajat, és két részletben megpirítjuk a nagyobb, kiformázott fasírtokat, 8-9 db jön ki belőle. Alacsonyabb hőfokon, oldalanként 3-4 percig sütjük, majd ezeket is kiszedjük. A pirítósokra szedünk a paradicsomból, majd ezen tálaljuk a túrófasírtot.

zoldseges-turofasirt-2
Zöldséges túrófasírt paradicsomos pirítóssal (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc 

Ha tetszett a Zöldséges túrófasírt paradicsomos pirítóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept