A zöldséges túrófasírt elkészítéséhez egy serpenyőben 1-2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a lereszelt cukkinit és répát, valamint az apróra vágott zellert, közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük lehűlni. A túrót kicsit áttörjük, majd hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, a fokhagymaport, a reszelt parmezánt, az aprított petrezselymet, a pirított zöldségeket és a zablisztet, ezután összekeverjük és hagyjuk állni egy kicsit.
A paradicsomok végeit levágjuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd átszűrjük, hogy a levet le tudjuk önteni a paradicsom húsáról. A paradicsomhúst sózzuk, borsozzuk és hozzákeverünk 2 evőkanál olívaolajat. A kenyérszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és egy serpenyőben közepes lángon mindkét oldalát megpirítjuk.
Ugyanabba a serpenyőbe öntünk 1-2 evőkanál olívaolajat, és két részletben megpirítjuk a nagyobb, kiformázott fasírtokat, 8-9 db jön ki belőle. Alacsonyabb hőfokon, oldalanként 3-4 percig sütjük, majd ezeket is kiszedjük. A pirítósokra szedünk a paradicsomból, majd ezen tálaljuk a túrófasírtot.

Elkészítési idő: 40 perc