Hirdetés
Hirdetés

Zöldspárgás, krémsajtos pasta

Hirdetés

A zöldspárga a világ egyik legtutibb zöldsége, ami ebben a pastában is nagyon príma lesz. Nem viccelünk, tényleg pillanatok alatt elkészíthető és isteni finom, ráadásul csak pár hozzávalóra lesz szükségetek!

Hozzávalók (2 személyre)

A szószhoz:

  • 15 g vaj
  • 6 db zöld spárga
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 2 ek krémsajt

A tálaláshoz:

  • 2 adag tészta (kb. 200 g)
  • 2 ek reszelt parmezán a tetejére

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Közben a spárgák alsó, fás részét letörjük és eldobjuk, a többit pedig kisebb darabokra vágjuk és a vajra dobjuk. Mehet hozzá a zöldborsó is, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymákat felszeleteljük és a serpenyőbe dobjuk. Hozzáfacsarjuk a citrom levét, kicsit pároljuk őket, majd hozzákeverjük a krémsajtot is. Két adag tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzünk. A tészta főzővizéből még 1-2 evőkanálnyit a mártáshoz keverünk, majd hozzáadjuk a tésztát is. Alaposan átforgatjuk és reszelt parmezánnal tálaljuk!

Fotó: Gerócs Balázs

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások