Hozzávalók
A szószhoz
- 15 g vaj
- 6 db zöld spárga
- 1 marék zöldborsó
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom leve
- 2 ek krémsajt
A tálaláshoz
- 200 g tészta
- 2 ek reszelt parmezán a tetejére
Hozzávalók
A szószhoz
- 15 g vaj
- 6 db zöld spárga
- 1 marék zöldborsó
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom leve
- 2 ek krémsajt
A tálaláshoz
- 200 g tészta
- 2 ek reszelt parmezán a tetejére
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Közben a spárgák alsó, fás részét letörjük és eldobjuk, a többit pedig kisebb darabokra vágjuk és a vajra dobjuk. Mehet hozzá a zöldborsó is, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymákat felszeleteljük és a serpenyőbe dobjuk. Hozzáfacsarjuk a citrom levét, kicsit pároljuk őket, majd hozzákeverjük a krémsajtot is. Két adag tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzünk. A tészta főzővizéből még 1-2 evőkanálnyit a mártáshoz keverünk, majd hozzáadjuk a tésztát is. Alaposan átforgatjuk és reszelt parmezánnal tálaljuk!