Húsételek

Zsebeskaraj

Zsebes karaj

Hozzávalók
2 kg
bőrös karaj
(egészben)
só, bors
50 ml
olaj
400 g
gépsonka
300 g
szeletelt trappista
2 db
paradicsom
1 fej
fokhagyma
9 szelet
bacon
100 g
sertészsír
500 ml
világos sör

Elkészítés

A zsebes karajhoz a húst erősen sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon, oldalanként 2-3 perc alatt körbepirítjuk a húst. Kivesszük egy deszkára, és kb. 3 cm-enként bevagdossuk a bőrig, majd egy nagyobb tepsibe rakjuk. Vigyázzunk, hogy a bőrt ne vágjuk át. Én 9 vágást ejtettem egy ekkora darab húson. 

Minden kis zsebbe benyúlunk, és ott is megsózzuk a húst, majd belehelyezünk egy vastagabb szelet gépsonkát, egy szelet sajtot, egy szelet paradicsomot és egy gerezd fokhagymát, végül minden zsebet betakarunk egy szelet baconnel. 

Egy tepsibe fektetjük a húst, a tetején és a tepsiben eloszlatjuk a zsírt, a tepsibe öntjük a sört, majd lefedjük alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőben 2,5 óra alatt készre sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk a húst. 

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 150 perc
  • Összesen: 170 perc
zsebes karaj
Zsebes karaj

Még több karajság:

Egészben sült balzsamecetes karaj gesztenyés bulgurral

Sajtos-tejfölös karaj

www.streetkitchen.hu

Az egészben sült húsok, bár viszonylag hosszú ideig készülnek, túl sok energiát nem igényelnek, ugyanis amint bekerülnek a sütőbe, az onnantól kezdve teszi is a dolgát, hogy egy igazán látványos, laktató és finom étel kerülhessen az asztalunkra.

Hozzávalók

8 főre
2 kg
bőrös karaj
(egészben)
só, bors
50 ml
olaj
400 g
gépsonka
300 g
szeletelt trappista
2 db
paradicsom
1 fej
fokhagyma
9 szelet
bacon
100 g
sertészsír
500 ml
világos sör

A zsebes karajhoz a húst erősen sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon, oldalanként 2-3 perc alatt körbepirítjuk a húst. Kivesszük egy deszkára, és kb. 3 cm-enként bevagdossuk a bőrig, majd egy nagyobb tepsibe rakjuk. Vigyázzunk, hogy a bőrt ne vágjuk át. Én 9 vágást ejtettem egy ekkora darab húson. 

Minden kis zsebbe benyúlunk, és ott is megsózzuk a húst, majd belehelyezünk egy vastagabb szelet gépsonkát, egy szelet sajtot, egy szelet paradicsomot és egy gerezd fokhagymát, végül minden zsebet betakarunk egy szelet baconnel. 

Egy tepsibe fektetjük a húst, a tetején és a tepsiben eloszlatjuk a zsírt, a tepsibe öntjük a sört, majd lefedjük alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőben 2,5 óra alatt készre sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk a húst. 

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 150 perc
  • Összesen: 170 perc
zsebes karaj
Zsebes karaj

Még több karajság:

Egészben sült balzsamecetes karaj gesztenyés bulgurral

Sajtos-tejfölös karaj

Ha tetszett a Zsebes karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept