Pogácsák

Zsírbansültkrumplispogácsa

Zsírban sült krumplis pogácsa

Hozzávalók
1 kg
tisztított burgonya
100 ml
tej
1 tk
kristálycukor
25 g
friss élesztő
100 g
tejföl
300 g
finomliszt + a nyújtáshoz
400 g
sertészsír a sütéshez

Elkészítés

A zsírban sült krumplis pogácsához a megtisztított krumplikat enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk kigőzölögni, ezután krumplinyomóval áttörjük.

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A felfutott élesztőt a krumpli közepébe öntjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd fokozatosan a lisztet is, és összedolgozzuk. Letakarjuk, és hagyjuk 15 percet pihenni.

Enyhén lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd egy nagyobb, kb. 8 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. A körök közepébe az ujjunkkal lyukat nyomunk, és ismét hagyjuk 10 percet pihenni. 

A zsírt 170 fokra melegítjük, és 2-3 perc alatt megsütjük benne a pogácsák mindkét oldalát.

Konyhai papírtörlőre szedjük őket, majd tetszőlegesen lekvárral és/vagy tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

krumplis pogácsa
Zsírban sült krumplis pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Kelesztési idő: 25 perc

Nem volt még elég a pogácsa receptekből?

Vajas pogácsa

Juhtúrós pogácsa

Laktózmentes sajtos pogácsa

Klasszikus káposztás pogácsa

www.streetkitchen.hu

Amikor megcsináltam ezt az ételt, a bázison „heves vita” kerekedett, hogy ezt sajtos-tejfölösen vagy lekvárral kell enni. Én csak azt mondom: ebéd előtt sajtos-tejfölösen, ebéd után lekvárral, ha pedig nem vagyunk éhesek, akkor az elsőt ezzel, a másodikat azzal.

Hozzávalók

20 darabhoz
1 kg
tisztított burgonya
100 ml
tej
1 tk
kristálycukor
25 g
friss élesztő
100 g
tejföl
300 g
finomliszt + a nyújtáshoz
400 g
sertészsír a sütéshez

A zsírban sült krumplis pogácsához a megtisztított krumplikat enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk kigőzölögni, ezután krumplinyomóval áttörjük.

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A felfutott élesztőt a krumpli közepébe öntjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd fokozatosan a lisztet is, és összedolgozzuk. Letakarjuk, és hagyjuk 15 percet pihenni.

Enyhén lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd egy nagyobb, kb. 8 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. A körök közepébe az ujjunkkal lyukat nyomunk, és ismét hagyjuk 10 percet pihenni. 

A zsírt 170 fokra melegítjük, és 2-3 perc alatt megsütjük benne a pogácsák mindkét oldalát.

Konyhai papírtörlőre szedjük őket, majd tetszőlegesen lekvárral és/vagy tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

krumplis pogácsa
Zsírban sült krumplis pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Kelesztési idő: 25 perc

Nem volt még elég a pogácsa receptekből?

Vajas pogácsa

Juhtúrós pogácsa

Laktózmentes sajtos pogácsa

Klasszikus káposztás pogácsa

Ha tetszett a Zsírban sült krumplis pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept