Brutális kaják

Zúzapörköltbográcsban

Zúzapörkölt bográcsban
zuzaporkolt-bogracsban

Hozzávalók
200 g
füstölt szalonna
4 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
3 db
tv-paprika
(100 g/db)
2 db
paradicsom
(90 g/db)
1.6 kg
csirkezúza
bors
2 tk
őrölt kömény
2 db
babérlevél
4 ek
pirospaprika
friss kenyér

Elkészítés
  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a bográcsban, közepes tűzön kisütjük a zsírját.

  2. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és minimum 20 percig pirítjuk, hogy szép aranybarna legyen.

  3. Ezután belekeverjük az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot, és jól összepirítjuk.

  4. Majd mehet hozzá a tisztított csirkezúza is. Én a hártyánál szoktam félbevagdosni, de ez ízlés kérdése. Sózzuk, borsozzuk, majd 5 percig kevergetve pirítjuk.

  5. Hozzáadjuk a köményt és a babérlevelet.

  6. Felöntjük annyi vízzel, ami pont ellepi, és a pörkölt tetejére felúszó zsírba szórjuk a fűszerpaprikát, majd lassú tűzön, kb. 2-3 órán át főzzük, amíg a zúza teljesen megpuhul.

  7. Közben időnként megkeverjük, és szükség szerint pótoljuk az elpárolgott vizet.

  8. Tálaláskor friss kenyérrel kínáljuk.

www.streetkitchen.hu

Kert, napsütés, család, barátok… hát innen már bizony csak a bogrács hiányzik! De a megszokott bográcsos ételek helyett most jöjjön egy kis zúza!

Ha van időd és egy jó kis bográcsod, dobd össze ezt a klasszikus pörköltet, amit a szaftos zúza és az aranybarnára pirult hagyma visz igazán a hátán! Mire megpuhul, a környék is összegyűlik az illatára, úgyhogy érdemes nagyobb adagot főzni!

Hozzávalók

1 adag
200 g
füstölt szalonna
4 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
3 db
tv-paprika
(100 g/db)
2 db
paradicsom
(90 g/db)
1.6 kg
csirkezúza
bors
2 tk
őrölt kömény
2 db
babérlevél
4 ek
pirospaprika
friss kenyér

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a bográcsban, közepes tűzön kisütjük a zsírját.

  2. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és minimum 20 percig pirítjuk, hogy szép aranybarna legyen.

  3. Ezután belekeverjük az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot, és jól összepirítjuk.

  4. Majd mehet hozzá a tisztított csirkezúza is. Én a hártyánál szoktam félbevagdosni, de ez ízlés kérdése. Sózzuk, borsozzuk, majd 5 percig kevergetve pirítjuk.

  5. Hozzáadjuk a köményt és a babérlevelet.

  6. Felöntjük annyi vízzel, ami pont ellepi, és a pörkölt tetejére felúszó zsírba szórjuk a fűszerpaprikát, majd lassú tűzön, kb. 2-3 órán át főzzük, amíg a zúza teljesen megpuhul.

  7. Közben időnként megkeverjük, és szükség szerint pótoljuk az elpárolgott vizet.

  8. Tálaláskor friss kenyérrel kínáljuk.

Ha tetszett a Zúzapörkölt bográcsban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept