A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 350 g kenyérszalonna
- 5 fej vöröshagyma (kb. 800 g tisztítva)
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 g füstölt kolbász
- 200 g paradicsom
- 1 db tv-paprika
- 2 kg krumpli (tisztítva)
- 3 ek pirospaprika
- 600 g lebbencstészta
- 2 ½ l víz (kb.)
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
A tálaláshoz
- savanyúság
Slambuc bográcsban
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 350 g kenyérszalonna
- 5 fej vöröshagyma (kb. 800 g tisztítva)
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 g füstölt kolbász
- 200 g paradicsom
- 1 db tv-paprika
- 2 kg krumpli (tisztítva)
- 3 ek pirospaprika
- 600 g lebbencstészta
- 2 ½ l víz (kb.)
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
A tálaláshoz
- savanyúság
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és a bográcsban kisütjük a zsírját. A bőrét is egy darabban a bográcsba dobjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és megdinszteljük. Mehet bele a karikára vágott kolbász, aminek szintén 2-3 perc alatt kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot és a paprikát is, amiket szintén 1-2 perc alatt kissé megpirítunk. Jöhet a bográcsba a kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágott krumpli.
Kicsit félrehúzzuk a bográcsot és megszórjuk a pirosparikával. Elkeverjük. Hozzáadjuk a tésztát, amit ha esetleg túl nagyok a darabok, akkor összetördelünk. Azt is kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a vízzel. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük köménnyel. Az elején még keverhetjük, majd ahogy elkezdi magába szívni a tészta a vizet, próbáljuk meg csak rázással forgatni az ételt. Természetesen, ha nem sikerül, akkor időközönként kevergessük meg, de nem baj, ha itt-ott lekap az alja. Sőt…! Ha megpuhult a tészta és a krumpli is, akkor lehúzzuk a tűzről, és savanyúsággal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a slambuc bográcsban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!