Hozzávalók
- 200 g vadrizs
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zellerszár
- 100 g bambuszrügy (konzerv)
- 3 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 db kis piros chili
- ¼ fej lilakáposzta
- 1 db pritaminpaprika
- 1 tk szárított chilipehely
- 1 ek barna cukor
- 1 tk szójaszósz
- 150 ml kókusztej
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 ek mogyoróolaj
- só
Hozzávalók
- 200 g vadrizs
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zellerszár
- 100 g bambuszrügy (konzerv)
- 3 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 db kis piros chili
- ¼ fej lilakáposzta
- 1 db pritaminpaprika
- 1 tk szárított chilipehely
- 1 ek barna cukor
- 1 tk szójaszósz
- 150 ml kókusztej
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 ek mogyoróolaj
- só
A vadrizst dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük előírás szerint, majd megvárjuk, amíg kihűl. A zöldségeket összevágjuk, ahogy tetszik, a répát meghámozzuk és lereszeljük. A zöldségeket és a vadrizst összekeverjük és ízlés szerint sózzuk.
A mogyoróvajat, a mogyoróolajat, a kókusztejet, a szójaszószt, a barna cukrot és a chilipelyhet habverővel homogén állagúra keverjük és ezzel a satay szósszal kínáljuk a salátát.
Ha tetszett az ázsiai rizssaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!