A csicseriborsós cézársaláta elkészítéséhez elsőként leforrázzuk a kesudiót és 4 órát hagyjuk puhulni a vízben. Ezután leszűrjük és elkészítjük a cézáröntetünket, amihez a kesudiót krémesre turmixoljuk a növényi tejjel, sóval, borssal, a sörélesztőpehellyel, a fokhagymával, juharsziruppal, a citrom kifacsart levével és a mustárral.
A kenyeret 0,5 cm-es kockára vágjuk, sózzuk és elkeverjük 20 ml olívaolajjal. Egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt ropogósra sütjük őket.
Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten felmelegítjük a maradék olívaolajat, alaposan lepirítjuk benne a leszűrt csicseriborsót, majd egy tálba szedjük, sózzuk, borsozzuk és tálalásig félrerakjuk.
A jégsalátát felaprítjuk és jöhet az összeállítás. Egy tálban elkeverjük a salátát a csicseriborsóval és egy jó nagy adag öntettel (de egy keveset hagyunk belőle még a tálaláshoz is). Megszórjuk a pirított kenyérkockákkal, egy pici sörélesztőpehellyel, és indulhat is a zaba! :D

- Elkészítési idő: 30 perc
- Áztatás: 4 óra
- Sütési idő: 8-10 perc