Saláták

Csicseriborsóscézársaláta

Csicseriborsós cézársaláta

Hozzávalók
150 g
kesudió
200 ml
növényi tej
só, bors
2 ek
sörélesztőpehely + a tálaláshoz
1 gerezd
fokhagyma
20 ml
juharszirup
1 db
citrom leve
1.5 ek
mustár
120 g
kenyér
40 ml
olívaolaj
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
180 g
jégsaláta

Elkészítés

A csicseriborsós cézársaláta elkészítéséhez elsőként leforrázzuk a kesudiót és 4 órát hagyjuk puhulni a vízben. Ezután leszűrjük és elkészítjük a cézáröntetünket, amihez a kesudiót krémesre turmixoljuk a növényi tejjel, sóval, borssal, a sörélesztőpehellyel, a fokhagymával, juharsziruppal, a citrom kifacsart levével és a mustárral.

A kenyeret 0,5 cm-es kockára vágjuk, sózzuk és elkeverjük 20 ml olívaolajjal. Egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt ropogósra sütjük őket.

Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten felmelegítjük a maradék olívaolajat, alaposan lepirítjuk benne a leszűrt csicseriborsót, majd egy tálba szedjük, sózzuk, borsozzuk és tálalásig félrerakjuk.

A jégsalátát felaprítjuk és jöhet az összeállítás. Egy tálban elkeverjük a salátát a csicseriborsóval és egy jó nagy adag öntettel (de egy keveset hagyunk belőle még a tálaláshoz is). Megszórjuk a pirított kenyérkockákkal, egy pici sörélesztőpehellyel, és indulhat is a zaba! :D 

csicseriborsos-cezarsalata
Csicseriborsós cézársaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Áztatás: 4 óra
  • Sütési idő: 8-10 perc

Még több vegán klasszikus:

Vegán pad thai

Hortobágyi vegán palacsinta

Vegán milánói makaróni

www.streetkitchen.hu

Az Okos receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Egy szuper egyszerű és nagyon finom saláta, ami tuti mindenki kedvence lesz. Főleg nyáron, amikor az ehhez hasonló könnyed kaják esnek a legjobban.

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
150 g
kesudió
200 ml
növényi tej
só, bors
2 ek
sörélesztőpehely + a tálaláshoz
1 gerezd
fokhagyma
20 ml
juharszirup
1 db
citrom leve
1.5 ek
mustár
120 g
kenyér
40 ml
olívaolaj
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
180 g
jégsaláta

A csicseriborsós cézársaláta elkészítéséhez elsőként leforrázzuk a kesudiót és 4 órát hagyjuk puhulni a vízben. Ezután leszűrjük és elkészítjük a cézáröntetünket, amihez a kesudiót krémesre turmixoljuk a növényi tejjel, sóval, borssal, a sörélesztőpehellyel, a fokhagymával, juharsziruppal, a citrom kifacsart levével és a mustárral.

A kenyeret 0,5 cm-es kockára vágjuk, sózzuk és elkeverjük 20 ml olívaolajjal. Egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt ropogósra sütjük őket.

Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten felmelegítjük a maradék olívaolajat, alaposan lepirítjuk benne a leszűrt csicseriborsót, majd egy tálba szedjük, sózzuk, borsozzuk és tálalásig félrerakjuk.

A jégsalátát felaprítjuk és jöhet az összeállítás. Egy tálban elkeverjük a salátát a csicseriborsóval és egy jó nagy adag öntettel (de egy keveset hagyunk belőle még a tálaláshoz is). Megszórjuk a pirított kenyérkockákkal, egy pici sörélesztőpehellyel, és indulhat is a zaba! :D 

csicseriborsos-cezarsalata
Csicseriborsós cézársaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Áztatás: 4 óra
  • Sütési idő: 8-10 perc

Még több vegán klasszikus:

Vegán pad thai

Hortobágyi vegán palacsinta

Vegán milánói makaróni

Ha tetszett a csicseriborsós cézársaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése