Hirdetés
Bespájzolva

Egy dögös kenyérsaláta, a panzanella

Hozzávalók

A salátához

5 ek olívaolaj
250 g (akár enyhén szikkadt) kenyér
1 ág rozmaring
2 - 3 ág kakukkfű
15 - 20 dkg csirkemell filé
1 marék fekete olajbogyó
8 - 10 szem kapribogyó
15 dkg koktélparadicsom
½ fej lilahagyma

Az öntethez

1 dl olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
só, bors
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Egy dögös kenyérsaláta, a panzanella

Csirkecsíkokkal és lepirított koktélparadicsommal turbóztuk fel az olaszok kenyérsalátáját, a már önmagában is tökéletes panzanellát. Ropogós kenyér, ízletes csirkehús, sok zöldség és egy villámgyors salátaöntet. Nem csak saláta-fanatikusoknak!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

A salátához

5 ek olívaolaj
250 g (akár enyhén szikkadt) kenyér
1 ág rozmaring
2 - 3 ág kakukkfű
15 - 20 dkg csirkemell filé
1 marék fekete olajbogyó
8 - 10 szem kapribogyó
15 dkg koktélparadicsom
½ fej lilahagyma

Az öntethez

1 dl olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
só, bors
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A kenyérből nagyobb kockákat vágunk. Serpenyőben 3 evőkanál olívaolajat hevítünk, amibe jöhetnek a zöldfűszerek, majd a kockára vágott kenyér, amit néha átforgatva aranybarnára pirítunk. Ha ez megvan, eltávolítjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, a kenyeret pedig félretesszük egy tálba.

img_7379.jpg

A serpenyőben felhevítünk a maradék két evőkanál olajat, amibe jön 2 gerezd megroppantott fokhagyma, majd a felszeletelt csirkemell. Sózzuk, borsozzuk, majd bekerül még a hús mellé az olívabogyó és a kapribogyó. Ha a hús szaftosra sült, a serpenyő egész tartalma mehet rá a lepirított kenyérre.

A koktélparadicsom szárát a serpenyőbe dobjuk, kicsit átforgatjuk, majd jöhet mellé maga a koktélparadicsom, amit jó forró serpenyőben kb. 1 percig addig forgatunk, amíg egy kicsit meglágyul, de még egyben marad. A paradicsomot is a tálba dobjuk a hús és a kenyér mellé, majd elkészítjük a gyors salátaöntetet.

img_7361.jpg

A bazsalikomleveleket egy aprítógépbe dobjuk, majd hozzáöntjük az olívaolajat, egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk és az egészet egy vinaigrette-szerű öntetté turmixoljuk. A szószt a salátára öntjük, összeforgatjuk és azonnal tálaljuk. Kész!

img_7359_1.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások