Hirdetés
Húsvéti menü

Fűszeres, indiai burgonyasaláta

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli
1 csokor friss koriander
1 csokor friss petrezselyem
2 ek olívaolaj

A currypasztához

1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek egész koriander
1 tk köménymag
1 tk kurkuma
2 tk currypor
3 ek olívaolaj
1 db lime
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fűszeres, indiai burgonyasaláta

Ez a krumplisaláta szerintem önmagában is teljesen megállja a helyét, egy ecetes zöldsalival. Mivel az indiai kaják iszonyú fűszeresek, és sokszor tényleg nem hiányzik belőlük a hús, ez sem kivétel. Hidegen vagy melegen is simán ehetjük!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli
1 csokor friss koriander
1 csokor friss petrezselyem
2 ek olívaolaj

A currypasztához

1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek egész koriander
1 tk köménymag
1 tk kurkuma
2 tk currypor
3 ek olívaolaj
1 db lime
Bevásárlólistához adom

A krumplit meghámozzuk, közepes méretű kockákra vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A currypasztához egy serpenyőben addig pirítjuk szárazon a koriandert és a köménymagot, amíg illatozni nem kezd. Ezután egy mozsárba rakjuk. Ugyanabban a serpenyőben 1 kanál olajon enyhe aranybarna színűre megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát.

Az indiai burgonyasaláta tálalása

Elzárjuk, belekeverjük a curryt és a kurkumát, hogy feloldódjon az olajban. Ezt a pirított fűszerekhez adjuk, 2 kanál olívaolajjal, sóval, borssal és a lime levével együtt és alaposan összezúzzuk a mozsárban az egészet. Ugyanabban a serpenyőben 2 kanál olajon alaposan lepirítjuk a megfőtt krumplit. Ezután összekeverjük a currypasztával és elzárjuk. Aprított korianderrel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Az indiai burgonyasaláta tálalása

 

Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások